Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

VVD-vragen in gemeenteraad over parkeerplannen UM

MAASTRICHT. De fractie van de VVD in de Maastrichtse gemeenteraad maakt zich zorgen over de parkeervoorziening voor studenten in Randwijck. Dit naar aanleiding van berichten, begin september, dat de UM parkeerterreinen wil opheffen in het kader van de ‘gebiedsontwikkeling’ in dat deel van de stad. De VVD vreest overlast voor zowel bewoners als studenten en heeft daarom vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Burgerraadslid Guiseppe Noteborn en raadslid Paul Limpens hebben het in de schriftelijke vragen over “het besluit” om de parkeervoorzieningen op te heffen; zo’n besluit ligt er nog niet. De gedachten gaan echter wel in die richting, bevestigde de vicevoorzitter van het UM-bestuur Nick Bos begin september tegenover de universiteitsraad.

Uit de omliggende buurten van de Randwijckcampus klonken daarna al bezorgde geluiden: de VVD-fractie haakt daar nu op in. Noteborn: “Er komen nogal wat buitenlandse studenten met de auto. Als je geld voor het parkeren gaat vragen - studenten hebben niet zo veel geld - zetten ze die ergens anders neer, waar het gratis is. De parkeerplaats in Randwijck is altijd vol, weet ik uit eigen waarneming.”

Noteborn hoopt dat de gemeente met een alternatief komt, bijvoorbeeld de weinig gebruikte parkeerplaatsen bij het Mecc. Mocht het antwoord echter tegenvallen (“als de gemeente doorverwijst naar de UM bijvoorbeeld”), dan overweegt de VVD een motie in te dienen met de boodschap dat de gemeente vervangende parkeergelegenheid mogelijk moet maken.

De vragen van de VVD zijn op 6 november gesteld en dienen binnen dertig dagen beantwoord te worden. Of de UM begin december haar beleid rond heeft, is zeer de vraag; relevant is die wel want het gaat hier om UM-plannen. Bos kondigde in september aan dat er “binnen enkele maanden” een uitgewerkt voorstel zou liggen.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)