Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Sinterklaasletters uit de schappen op de universiteit in Amsterdam

NEDERLAND. Ophef op de Universiteit van Amsterdam (UvA) over Sinterklaaschocolade letters in de kantine. Op de verpakkingen van de letters stonden afbeeldingen van Zwarte Piet. Cateraar Cormet haalde alle letters uit de schappen na een klacht van een student. Dat meldt folia.nl.

Conservation and Restoration of Cultural Heritage student Paul Kisner stuurde een email naar de cateraar en CC’de diversity officer Anne de Graaf. “Ik wil dat de UvA een inclusieve omgeving zonder racisme is en vind dat ik als witte man moet opkomen voor de inclusiviteit van de academische gemeenschap”, schreef Kisner. De cateraar antwoordde in eerste instantie de zaak te zullen onderzoeken. Een dag later waren alle letters uit de schappen verdwenen.

Het bericht op de site van het universiteitsblad leidde binnen twee dagen tot meer dan tweehonderd reacties, meestal negatief: “Bullshit van de bovenste plank”, schrijft iemand. Veel reacties zijn door de redactie verwijderd omdat ze “op de man spelen”. Zelfs mensen die het met Kisner eens zijn storen zich aan zijn “elitaire arrogante witte toontje. Tegen Zwarte Piet zijn lijkt haast een statussymbool te worden binnen de witte elite.”

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)