Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studenten zoeken hun heil bij de Feesfebrik of thuis

Studenten zoeken hun heil bij de Feesfebrik of thuis

Photographer:Fotograaf: Observant

Sluiting Club Alla

MAASTRICHT. Met de sluiting van Club Alla is Maastricht een populaire uitgaansgelegenheid kwijt. Het nachtcafé was bij studenten vooral in trek vanwege de zeer ruime openingstijden. Nu zoeken zij hun heil voornamelijk bij de Feesfebrik of thuis. Dat blijkt uit een kleine steekproef van Observant.

Veel UM-studenten vonden de Alla een waardeloze club: “Er heerste een grimmige sfeer, de muziek was niet leuk en de uitsmijters waren engerds’ klinkt het na een oproep op Facebookpagina sharing is caring. Toch was de zaak populair - voornamelijk bij buitenlandse studenten - vooral vanwege de centrale locatie en de ruime openingstijden, tot zes uur in de ochtend.

Uit een kleine steekproef van zo’n 25 studenten blijkt dat een deel van hen tegenwoordig naar de Feesfebrik gaat nadat de reguliere cafés om twee of drie uur sluiten. Ook FM Kaffee, Complex en Defile worden af en toe genoemd. Zij gaan net als de Alla later dicht. Toch zijn deze alternatieven volgens Anne de Graaf, student Fotografie & Art Direction aan Hogeschool Zuyd, niet te vergelijken: "Die zitten vol met het standaard dispuutsvolk en er is minder hiphop- en R&B-muziek"

Er zijn ook studenten die nu na de gangbare openingstijden naar huis gaan: “Heel jammer”, zegt de Duitse Anna-Luca Niermeyer, derdejaars International Business.

Half oktober moest Club Alla van Burgemeester Penn-te Strake de deuren sluiten toen er bij een politie-inval 33,5 gram cocaïne, zeven gram softdrugs, twee messen en een boksbeugel werden gevonden. Uitbater Fred Leenders had in haar ogen zelf moeten optreden tegen drugshandel en –gebruik in zijn club.

Leenders vocht op donderdag 16 november het besluit van de burgemeester aan in de rechtbank. Volgens hem zijn er slechts zeer geringe hoeveelheden drugs aangetroffen. Daarnaast zou hij in de meer dan 25 jaar dat hij de club runt, nooit met drugs te maken hebben gehad. “Nederland heeft een groot drugsprobleem. Daar worden horecaondernemers mee opgezadeld en uiteindelijk voor gestraft, hoeveel veiligheidsmaatregelen ze ook treffen”, zei Leenders’ advocaat Richard Wagemans. Dat meldde Dagblad De Limburger.

De advocaat beschuldigt de gemeente van machtsmisbruik. De burgemeester heeft Club Alla hoofdzakelijk gesloten om de bezoekersaantallen van de door de gemeente gesubsidieerde Muziekgieterij te stimuleren, betoogde hij. Richard Loomans, zakelijk directeur van de Muziekgieterij, verzet zich tegen dit beeld. Volgens hem is zijn zaak niet te vergelijken met een club als de Alla. Die was zeven dagen per week geopend; bij de Muziekgieterij komen mensen alleen binnen met een kaartje als er een evenement is.

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)