Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tragos speelt voor Sinterklaas

Tragos speelt voor Sinterklaas

Photographer:Fotograaf: commons.wikimedia

MAASTRICHT. Zeshonderd zakken pepernoten, een lading chocoladeletters en schuimpjes; studentenvereniging Tragos speelde afgelopen zaterdag voor Sinterklaas in Landgraaf. Niet bij de intocht van de Sint, maar in het regionale distributiecentrum van de Zuid-Limburgse voedselbanken. Catrien de Vries, interim praeses van Tragos: “Een vriendin van mij bij een Utrechtse vereniging vroeg me een keer wat wij eigenlijk voor de stad deden. We doen al jaren mee aan collectes voor het Koningin Wilhelmina Fonds, maar dat is breder. In Utrecht zamelden ze cadeautjes in voor de voedselbank. Dat leek me een goed idee.”

De Vries belde met de Zuid-Limburgse voedselbank, “die wordt gerund door Hanny en Harry. Ik stelde aan Hanny voor om gebruikt speelgoed in te zamelen, maar dat irriteerde haar nogal. Ze hoefden geen afdankertjes, zei ze, het was de bedoeling dat die kinderen nu iets nieuws zouden krijgen, iets wat echt van hen zou zijn. Daarvoor hebben ze rechtstreeks contact met bedrijven.”

Na enig overleg kwam de suggestie om snoep te geven, voor Sinterklaas. De circa driehonderd actieve Tragosleden kochten wat nodig was, en meer: per gezin minimaal een zak pepernoten. Zaterdag was de vereniging met vier man en vrouw en alle snoepgoed present in het distributiecentrum (“een soort fabriekshal, de dozen staan er zes meter hoog opgestapeld”), waar een evenement was georganiseerd voor gezinnen die spullen voor pakjesavond konden ophalen.

De Vries: “Het was een mooie happening. Volgend jaar doen we het sowieso weer.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

2017-12-03: William
Werd sinterklaas vergezeld door zwarte piet of roetveegpiet? Daar wordt opvallend genoeg niet over bericht..

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)