Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Record aantal bezoekers open dag

Record aantal bezoekers open dag

Photographer:Fotograaf: Observant

MAASTRICHT. Nog niet eerder bezochten zoveel belangstellenden de bachelor open dag van afgelopen zaterdag. Zeker 3600 scholieren wisten hun weg te vinden naar de Universiteit Maastricht: een record. In november 2015 en 2016 schommelde het aantal rond de 3100. In het kader van ‘altijd leuk om te weten’: er is 1540 liter koffie geschonken en 345 liter thee.

“In totaal zijn er rond de negenduizend mensen geweest. Dat wil zeggen scholieren en hun ouders of begeleiders”, zegt Julienne Erckens, events manager. Precieze aantallen kan ze niet geven. “Onze schatting is op basis van de vooraanmeldingen.” Bezoekers konden zich voor het eerst registeren via een speciale UM-app. “Helaas werkte de check-in functie niet goed waardoor er, mede door de drukte, niet bij iedere sessie is bijgehouden hoeveel aanwezigen er waren.”
De enorme animo heeft volgens Erckens te maken met de vervroegde deadline: 15 januari voor Maastrichtse studies met een numerus fixus zoals geneeskunde, psychologie en International Business. Ook komen er meer 4 VWO’ers dan voorheen, “men begint zich eerder te oriënteren”. Tot slot signaleert Erckens een “piek in het aantal achttienjarigen in Nederland. Die houdt de komende twee jaar nog aan. Daarna gaat het aantal dalen.”
Zeventig procent van de bezoekers was Nederlander – waarvan bijna de helft uit Limburg en ruim een derde uit Brabant –, gevolgd door 12 procent Duitsers en 6 procent Belgen. Geneeskunde was favoriet, maar ook International Business, Economics & Business Economics, Biomedical Sciences, psychologie en European Law School waren in trek.
Voor de ouders was er wederom speciale aandacht in de vorm van informatiesessies en oudercafés. Oudervoorlichter Hermien Miltenburg gaf twee keer een presentatie over de rol van ouders in de studiekeuze van hun kind (zie de reportage). De geïntroduceerde app heeft de vuurdoop – met hier en daar wat haperingen – doorstaan en werd 2400 keer gedownload en gebruikt om bijvoorbeeld op te zoeken in welke ruimte een sessie plaatsvond of voor een routebeschrijving van de ene naar de andere twee faculteiten.
De volgende bachelor open dag is zaterdag 24 februari 2018. De master open dag is zaterdag 24 maart 2018.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)