Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Je kunt nu zonder doping de Giro winnen”

“Je kunt nu zonder doping de Giro winnen”

Photographer:Fotograaf: Roy Borghouts

MAASTRICHT. De Maastrichtse wielrenner Tom Dumoulin was afgelopen dinsdag te gast bij het programma College Tour, met presentator Twan Huys. De opnames vonden plaats in het sportcentrum van UM-sport. Vrijdag aanstaande wordt een compilatie uitgezonden, de opnames duurden twee uur, de uitzending zo’n drie kwartier. Een paar highlights: Dumoulin zegt “zeker te weten, nou ja, bijna zeker, dat er in de wielrennerij nog doping wordt gebruikt. Mensen willen nu eenmaal vals spelen.” Maar er is veel veranderd, de controles zijn intensief. “Vijftien jaar geleden kwam je zonder doping niet in de top vijf, nu kan iemand als ik, ik ben clean, een Giro winnen. Dus de marges zijn smal geworden.”

Dumoulin leek dit jaar bijna de Giro te verliezen omdat hij diarree had en even langs de kant moest. “We zoeken een oplossing voor mijn darmproblemen, ik ben twee dagen onderzocht in het ziekenhuis in Enschede.”

Rijdt hij in 2018 de Tour de France of de Giro d’Italia? Het antwoord komt in januari. Maar de indruk die Dumoulin tussen de regels door wekte was: het wordt de Giro. En wat vindt hij van Israël, Jeruzalem, als startplaats? Daar hield hij zich op de vlakte: “Dat conflict is te complex, anderen nemen die beslissing, sporters hoeven zich daar niet over uit te spreken.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)