Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

GroenLinks: ministerie moet promovendinetwerk financieren

NEDERLAND. Het Promovendi Netwerk Nederland zou subsidie moeten krijgen om zijn werk goed te kunnen doen, vindt GroenLinks. Promovendi komen steeds meer onder druk te staan en lopen een hoog risico op depressie of burn-out. 

Landelijke studentenorganisaties als de LSVb en het ISO krijgen van het ministerie van OCW jaarlijks 243 duizend euro op hun rekening gestort om de belangen van studenten te behartigen. Maar het PNN moet zijn eigen boontjes doppen.

Een kwalijke zaak, vindt GroenLinks. Promovendi bedrijven wetenschap op het allerhoogste niveau en hebben daarnaast ook allerlei onderwijstaken. “De druk op de beroepsgroep is enorm”, schrijft de partij in een persbericht, “en dus moet de rechtspositie van promovendi versterkt worden.”

Tweede Kamerlid Zihni Özdil gaat de minister deze week tijdens het begrotingsdebat oproepen ook het PNN te financieren. Op Twitter schrijft het netwerk blij te zijn met de steun van het Kamerlid: “Een sterkere positie van promovendi begint bij een goed toegeruste vertegenwoordigende organisatie.”

 

HOP, Irene Schoenmacker

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)