Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Niemand wilde de telefoon hebben”

“Niemand wilde de telefoon hebben”

Photographer:Fotograaf: Janneke Swinkels

Hallo, met wie spreek ik?

De eerste vraag was nog wel zo aardig: wat had de persoon die deze keer de Observant-telefoon in handen heeft, van Sinterklaas gekregen? Op zo’n manier hoop je dan een beeld te krijgen van de situatie thuis. Is het een vader of moeder die met de kids Sinterklaas viert? Dan hebben we het dus niet over een student. Of roept iemand dat hij met zijn huisgenoten honderden pepernoten door de gemeenschappelijke keuken heeft gesmeten en daarna alsnog opgegeten? Dan zal het waarschijnlijk niet een braaf lid van het UM-personeel zijn.

En zo modderen we dan voort, net zo lang tot we weten wie de anonymus is bij wie de telefoon nu weer is beland.

Maar we bellen en we bellen, er wordt niet opgenomen. Alleen de mevrouw van de voicemail zegt iets. Het apparaat staat dus niet aan.

Helaas, er rust geen zegen op deze serie. Van lezers komen er signalen dat ze eigenlijk geen lezers meer zijn: niet boeiend genoeg. En dat heeft gevolgen voor het enthousiasme waarmee mensen mee willen doen aan deze rubriek. Zo heeft de vorige hoofdpersoon, een coassistent die buiten Maastricht aan het werk is, het apparaat met enige moeite door weten te geven aan een student. Ze schrijft: “De telefoon heb ik donderdag meegeven aan een medestudent en die heeft hem niet aan iemand kunnen geven omdat niemand deze wilde hebben.”

Ja kijk, dan sta je als redactie even met de mond vol tanden. En het is ons nota bene eerder overkomen. Toen de simkaart een keer geblokkeerd en weer opgekalefaterd was, liepen we toevallig langs een secretariaat op de rechtenfaculteit. Daar hoopten we toen een nieuwe cyclus van het doorgeven van de telefoon te starten. Wilde iemand van de dames meedoen? NEEEE!

Toch was het een mooi idee. Gejat, dat dan weer wel. Radio-dj Giel Beelen introduceerde ooit de Giel-Mobiel. Die liet hij doorgeven aan bekende Nederlanders. En dat gesprekje kwam dan op de radio, net zo lang tot Giel had geraden wie de BN’er was.

De rubriek was populair bij de luisteraars, maar op schrift - zoals wij het doen - en met onbekende mensen blijkt het een stuk minder goed te werken.

Het lijkt er dus op dat onze serie een vroege dood sterft. Nu waren we toch al van plan om met de kerst te stoppen, maar goed, er rest nog één Observant voor het zover is. Dus we proberen het volgende week nog een keer. Op hoop van zegen.

In deze rubriek circuleert een mobiele telefoon binnen de muren van de Universiteit Maastricht. Studenten en personeelsleden geven iedere week de telefoon door. Aan de redactie van Observant om te achterhalen wie 'm deze week in zijn of haar bezit heeft.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)