Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Maastricht University Medallion of Honour voor prof. Jos Smits

Maastricht University Medallion of Honour voor prof. Jos Smits

Photographer:Fotograaf: archief MUMC+

MAASTRICHT. Prof. dr. Jos Smits heeft vorige week bij zijn afscheid de UM Medallion of Honour ontvangen uit handen van collegevoorzitter Martin Paul. Het is een onderscheiding voor medewerkers van de Universiteit Maastricht die met hun dagelijkse werkzaamheden van grote betekenis zijn (geweest) voor de naamsbekendheid, de reputatie of de ontwikkeling van de universiteit.

Smits krijgt deze eremedaille omdat hij zich “op uitzonderlijke wijze verdienstelijk” heeft gemaakt voor de universiteit. Niet alleen als kwartiermaker en directeur van het Centre for Research Innovation, Support and Policy (CRISP), maar ook door zijn actieve rol bij de totstandkoming van grootschalige onderzoeksfaciliteiten en kennisnetwerken, zowel op provinciaal, nationaal als internationaal niveau.

Jos Smits startte zijn loopbaan aan de UM in 1976 als biomedisch wetenschapper. Hij was onder andere voorzitter van de Examencommissie van FHML, vakgroepsvoorzitter Farmacologie en vice-decaan van de faculteit.

Het is voor de vijfde keer dat de Medallion of Honour - in 2014 ingesteld - is uitgereikt. Eerdere winnaars zijn André Postema, Laurent Louwies, Herman Kingma en Louis Boon.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: