Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

"Ik ben bescheiden en rustig, absoluut geen praatjesmaker"

"Ik ben bescheiden en rustig, absoluut geen praatjesmaker"

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

De zeven zonden van triatleet Jardy van den Heuvel
 • Hebzucht. Ik heb een schoenentik:  ik heb twaalf paar loopschoenen, drie paar fietsschoenen en nog zo’n tien paar ‘normale’ schoenen. Natuurlijk kun je maar één paar per keer dragen, maar ik wissel ze per training: ik heb duurloopschoenen, tempowerkschoenen, wedstrijdschoenen. Ze zijn niet te opvallend, dat wil ik ook niet. Ik ben bescheiden en rustig, absoluut geen praatjesmaker. Als ik op de voorgrond treed, doe ik dat weloverwogen. Tijdens wedstrijden ben ik minder bescheiden, dan heb ik, hoe zal ik het zeggen [grinnikt], schijt aan anderen.
   
 • Gulzigheid. Ik ben veel met eten bezig, ik leef gezond, al sta ik mezelf in het weekend wel een paar koekjes of wat chips toe. Nu heb ik het wel moeilijk als ik al dat lekkers in de winkel zie liggen. Maar ik houd me in, het is niet voedzaam. Alcohol drink ik in principe niet. Roken? Nee, dat gaat niet samen met sporten.
   
 • Onkuisheid. Ze zeggen dat seks voor de wedstrijd niet goed is, maar ik heb dat nooit getest. Ik geloof er ook niet in, mijn trainingen gingen altijd goed de dag erna. Of ik veel aandacht van de dames krijg? Misschien wel, maar heb ik het niet zo in de gaten.
   
 • Jaloezie. Ik ben op verschillende dingen jaloers. Eén: op mensen die genoeg geld hebben om puur voor het sporten te leven. Twee: op topsporters aan Amerikaanse universiteiten. Zij krijgen alle faciliteiten van hun universiteit, sport staat daar op nummer één, het onderwijs wordt erom heen geregeld. Drie: als ik geblesseerd ben of het loopt allemaal niet zo, dan ben ik jaloers op de normale student die alle tijd van de wereld heeft, niet zoveel dingen aan zijn hoofd heeft  en lekker kan uitgaan.
   
 • Luiheid. Na elke training wil ik op de bank liggen, eventjes nergens rekening mee houden. En ik schuif vaak huiswerk voor me uit, verslagen schrijf ik vaak last minute. Zonde eigenlijk.
   
 • Woede. Dat ken ik eigenlijk niet. Ik ben wel eens boos op mezelf na een slechte prestatie, of ik erger me aan medestudenten die verzaken, bijvoorbeeld als we een groepsverslag moeten maken. Dan kan ik pittig reageren. Maar woede is een te groot woord.
   
 • Hoogmoed. Ik weet dat ik hard moet werken, zowel voor triatlon als mijn studie. Ik ben geen enorm talent, haal niet de hoogste punten, het komt niet vanzelf. Afgelopen zomer voelde ik me zo zeker over het zwemonderdeel - ik ben van huis uit een zwemmer – dat ik op halve kracht meedeed. Ik lag toen zoveel achter dat ik het met fietsen en hardlopen niet meer goed kon maken. Toen stond ik weer met beide benen op de grond. Voortaan is het vanaf de start volle bak.

Jardy van den Heuvel, 22, derdejaars bewegingswetenschappen, geboren in Waalwijk, woont in Sittard

Traint 20-25 uur per week, lid van de Kijani, triatlonploeg die in de eredivisie uitkomt, zijn trainer is Edo van der Meer. Traint voor het WK voor studenten in september 2018 in Zweden, en het EK onder de 23 in oktober 2018 in Israël

Beste prestatie tot nu toe: in 2016 en 2017 bij de beste twintig tijdens Europacups

Gesponsord door 361 (schoenen), Maurten (sportvoeding) en Kijani (kleding)​

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)