Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Maatschappelijk betrokken studenten wonen voor een prikkie in Maastricht

MAASTRICHT. Negen studenten die zich inzetten voor de stad, wonen voor een prikkie in Mariaberg, Nazareth/Limmel en Wittevrouwenveld. Op termijn krijgt project Match - onderdeel van actieprogramma Student en Stad - plaats voor 45 maatschappelijk betrokken studenten.

Match heeft nu drie ‘buurthuizen’ ter beschikking. De gemeente heeft besloten dat dit er maximaal vijftien mogen zijn. Voor een kleine honderd euro wonen de studenten in panden van woningcorporaties die op de nominatie staan voor renovatie, sloop of verkoop.

“Wij willen het voor studenten die zich via ons inzetten zo gemakkelijk mogelijk maken. Wanneer zij goedkoop wonen, kunnen zij in de uren die ze anders in een bijbaan zouden steken, vrijwilligerswerk doen in de buurt”, vertelt Match-projectleider Martijn Weyenberg.

Na hun intrek in de woning, krijgen de buurthuisbewoners drie maanden de tijd om de buurt te leren kennen en te ontdekken wat ze zouden kunnen betekenen voor de wijk om vervolgens hun plannen voor de gemeente, UM, woningcorporaties en het buurtnetwerk te presenteren. Op dit moment worden er een buurttuin in Mariaberg, een kookavond in Nazareth/Limmel, en voetbalavonden in Wittevrouwenveld opgezet.

Weyenberg: “De studenten hebben elke week een gesprek met de projectcoördinator over wat ze afgelopen week hebben gedaan en wat ze gaan doen.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)