Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Bestuur komt psychologiestudenten tegemoet

MAASTRICHT. Het faculteitsbestuur van psychologie en neurowetenschap komt de studenten die klaagden dat ze niet meer van tutorgroep konden wisselen tegemoet.

Sinds het begin van dit academisch jaar mogen studenten niet meer onderling ruilen van tutorgroep, ook niet voor één bijeenkomst. Het is dat laatste waar de studenten over vallen, schreven ze in een brief aan de faculteitsraad afgelopen november. Studenten die bijvoorbeeld vanwege een doktersbezoek ’s ochtends niet naar hun eigen onderwijsgroep kunnen, willen die graag ’s middags inhalen door bij een andere tutorgroep aan te sluiten. Per blok mag er maar een onderwijsgroep gemist worden. Wie vaker afwezig is, kan alleen nog aan de aanwezigheidsplicht voldoen door een extra opdracht te maken.

Portefeuillehouder onderwijs Rob Ruiter heeft twee maatregelen voorgesteld. Ten eerste zouden studenten nu twee bijeenkomsten mogen missen, zonder dat ze een extra opdracht hoeven te maken. Ook mogen ze vrijwillig aansluiten bij een andere tutorgroep, mits de tutor daar van tevoren toestemming voor heeft gegeven. De tutor moet wel de groepsgrootte in de gaten houden, het inhalen mag niet ten nadele van de kwaliteit gaan.

Het faculteitsbestuur moet de beslissing nog formeel nemen.

Categories:Categorieën:
Tags:
FPN

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)