Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Zwalkende ziekenhuisballetjes

Zwalkende ziekenhuisballetjes

Die heerlijke nadagen van het voetbalseizoen: trainingen worden stapavonden en wedstrijddagen monden uit in lome zondagen rondhangend op de club. Het seizoen duurt niet lang meer. De amateurvelden worden gesloten, de Eredivisie werd vorige week al bepaald, en ook MVV is bijna uitgespeeld. Dan ligt er op de Maastrichtse voetbalvelden nog één prijs voor het oprapen: de beker van het Black Socks and Red Stockings Tournament. Het B.A.R.T. wordt jaarlijks georganiseerd door studentenvoetbalvereniging Red Socks, dat studententeams uit het hele land (en daarbuiten) uitnodigt voor een weekendje ballen. Op vrijdag 10 mei begon de elfde editie.

De heren- en damesteams melden zich, met tent en tenue in de kofferbak, aan bij de registratie. Of ze een beetje fit zijn? Een speelster uit Leiden laat weten “in topvorm” te verkeren. “Drie dagen knallen, daar heb ik zin in. Ik hoop wel dat er genoeg waterdragers in de buurt zijn, die kunnen ook in de derde helft van pas komen.” Dat zal in het weekend wel goed komen; er staan een cantus en after-party's in de FM gepland.

De eerste wedstrijden worden op zaterdag gespeeld, op een voorzichtig lenteachtige ochtend. “Nou, het mag nog zonnig worden. En stevig warmlopen is na gisteravond ook geen overbodige luxe.” De sfeer en een zeker fanatisme zitten erin, zodra de eerste fluitjes klinken. “Ik wil geen zwalkend ziekenhuisballetje zien hoor! Gewoon – strák inpassen!” Het is het verloop van een sporttoernooi: je speelt je wedstrijden, pakt je rust - en een biertje - tussendoor, en je neemt een kijkje bij andere teams, om de concurrentie te bekijken of een flirt te wagen. “Shirtje ruilen?”

Er werd dit weekend trouwens nog meer gesport, want van 8 tot en met 10 mei vond ook het Us Leef Vruike, het hockeytoernooi voor disputen, plaats. Daar werd door de gelukkige teams die waren ingeloot, serieus gestreden voor de wisselbeker, en wat minder serieus (maar wel studentikoos) voor ULV-mokken.  

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)