Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Frisbee: meer dan een spelletje

Frisbee: meer dan een spelletje

Photographer:Fotograaf: Kevin Olislagers

MAASTRICHT. Vijf Ultimate Frisbee-herenteams uit heel Nederland kwamen zondag naar Maastricht om tegen elkaar te spelen. Het was de derde competitiedag (van de vier) voor de derde divisie, waarin Maastrichts eigen Ultimaas uitkomt. Voor wie frisbee alleen kent als vermaak op de camping: Ultimate Frisbee wordt in de winter gespeeld in een sportzaal (afgelopen zondag was dat de Sports Hall van UM Sport). Aan beide zijden van het veld is een scoringsvak, net als bij rugby of American Football. Wie de frisbee daar binnen vangt, scoort een punt voor zijn team. Er zijn negen divisies in de landelijke competitie.

Ultimaas komt dus uit in de derde divisie, maar of het daar kan blijven is nog de vraag. “We hebben zondag helaas slechts een wedstrijd gelijk gespeeld en de rest verloren”, zegt coach/trainer Danyel Jennen.  De beslissing valt volgende maand op de vierde en laatste competitiedag. Op basis van hun prestaties tijdens de eerste drie dagen zijn de teams ingedeeld op een ranglijst. “Wij zijn 16e geworden en gaan nu spelen om plaats 9-16. Wie als 9e eindigt gaat naar de tweede divisie, wie 16e wordt degradeert naar de vierde.”

Het damesteam van Ultimaas, dat uitkomt in de tweede divisie, speelde zondag uit in Den Haag en deed het daar een stuk beter. Ze wonnen vier wedstrijden, eindigden daarmee op plaats 6 en gaan nu strijden voor plek 1-8. 

De vorderingen van de teams zijn te volgen op www.facebook.com/Ultimaas

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)