Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Misschien eigen vleugel topsporters in Guesthouse

Misschien eigen vleugel topsporters in Guesthouse

Photographer:Fotograaf: Observant

Actieplan FLOT (Flexibel Onderwijs en Topsport) een feit

MAASTRICHT. De muziek zwelt aan tot grote hoogte en dan klinken er twee oorverdovende knallen in de kleine hal van UM-Sport. Nee, het gaat niet om een aanslag, maar een feestelijke confetti-slinger-knal om de ondertekening van het Actieplan FLOT (Flexibel Onderwijs en Topsport) door collegevoorzitter Martin Paul en de afgevaardigde van het NOC*NSF, Annette Mosman, extra luister bij te zetten.

De handtekeningen bevestigen nog eens formeel dat top-sportende studenten aan de Universiteit Maastricht vanaf dit studiejaar meer steun krijgen dan voorheen. Niet alleen wordt hun studieprogramma zoveel mogelijk op maat gesneden, ook krijgen ze voorrang bij het zoeken naar gepaste woonruimte. Er zijn plannen om in het Guesthouse een vleugel voor alleen topsporters te reserveren. Daarnaast hebben zij kosteloos toegang tot de Gym van UM-Sport, en ontvangen ze vijf maanden (in plaats van de reguliere drie) financiële ondersteuning vanuit het profileringsfonds.

Zo vertelde het hoofd van UM Sport, Birgitte Hendrickx, in rap tempo. Om eraan toe te voegen dat de ondertekening op een mooi moment komt: net vorige week kondigde minister Van Engelshoven aan dat een studie makkelijker te combineren moet zijn met topsport. “Die koppeling kan pittig zijn, omdat sportkalenders niet altijd te rijmen zijn met lesroosters”, stond in haar persbericht.

Iets dat de aanwezige sporters – de bokser Xavier Köhlen, triatleet Sarissa de Vries en tennisser Debby Gach – alleen maar konden beamen. “Je moet veel reizen, vaak trainen en dan mis je snel iets van je studie”, vertelde masterstudent directe belastingen, Xavier Köhlen. Of het nu gaat om een onderwijsgroep, een college of de toets. Hij juichte net als De Vries en Gach de extra steun toe. “Het is belangrijk dat de universiteit achter je staat.” Collegevoorzitter Martin Paul benadrukte nog eens dat de UM haar steentje wil bijdragen aan de verwezenlijking van hun topsport-dromen en het afronden van de studie. “Dit is niet louter een ondertekening, we ondernemen ook echt actie.”

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)