Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

1850 scholieren op Open Dag

1850 scholieren op Open Dag

Photographer:Fotograaf: Archief social media reporter Open Day

MAASTRICHT. Ruim 1850 potentiële studenten kwamen afgelopen zaterdag naar Maastricht voor de voorjaars-Bachelor Open Dag. Daarmee duikt het bezoekersaantal voor het eerst in vier jaar weer onder de tweeduizend. Volgens Julienne Erckens, event manager bij de Universiteit Maastricht, zou de drukte tijdens de open dag van afgelopen november hiervoor een mogelijke verklaring kunnen zijn; de open dag in november wordt altijd drukker bezocht dan de voorjaarseditie en trok in 2017 het recordaantal van 3600.
Vooral bij de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (699) en de School of Business and Economics (568) was het afgelopen zaterdag druk. De Faculty of Social Sciences (FASoS) was het minst in trek (224).

Opmerkelijk is dat juist de studies geneeskunde, International Business en Economics & Business Economics populair waren. Omdat dit lotings- of matchingstudies zijn, was de inschrijvingsdeadline voor deze opleidingen namelijk al op 15 januari. Daarom niet verwonderlijk dat slechts 35 procent van alle gasten op 6 VWO zat; veel van hen hebben hun keuze al gemaakt.

Het gros van de aanwezigen kwam uit Nederland (1188). Onder de buitenlanders waren de Duitsers (216) en Belgen (156) goed vertegenwoordigd. Ook reisden er in vergelijking met eerdere jaren veel Italianen en Spanjaarden af naar de UM afgelopen zaterdag. Volgens Erckens zou dit te maken kunnen hebben met de hoge jeugdwerkloosheid in deze landen.

Opvallende statistiek: meer dan 1100 bezoekers downloadden de nieuwe UM OpenDay-app en beoordeelden deze met een 9,3. Na login via een QR-code creëert de app een persoonlijk schema met de locatie van en informatie over de bij te wonen sessies.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)