Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studentenstudio’s in voormalige Club Alla

Studentenstudio’s in voormalige Club Alla Studentenstudio’s in voormalige Club Alla

Photographer:Fotograaf: Observant

MAASTRICHT. Club Alla sluit definitief zijn deuren. Uitbater Fred Leenders stopt met procederen tegen de gemeente. Het pand krijgt waarschijnlijk een nieuw bestemmingsplan: Jan Cremers, de nieuwe eigenaar van het pand, wil er studentenstudio’s gaan maken. De aanvraag hiervoor loopt nog bij de gemeente.

“Als ik de vergunning krijg, komen er achttien studio’s van zo’n dertig vierkante meter”, vertelt Cremers. “Het worden zelfstandige woonruimtes met een eigen keukenblok, natte ruimte en huisnummer.” Voor elke studio kan dus huursubsidie worden aangevraagd. Zodra de vergunning er is, zal het ongeveer zes maanden duren voor ze klaar zijn. De studentenvertrekken moeten tussen de 450 en 500 euro gaan kosten. Goedkoop voor Maastrichtse begrippen, “maar ik heb ze liever vol zitten dan dat ik er 650 voor vraag en ze leeg staan.” Belangrijke voorwaarde van de gemeente: er mogen alleen studenten in. “Zonder vergunning wordt het weer een discotheek”, aldus Cremers.

Het pand was 25 jaar lang een zeer populaire dansclub onder studenten - voornamelijk vanwege de centrale locatie en de ruime openingstijden -, maar moest afgelopen oktober op last van burgemeester Penn-te Strake een jaar dicht. Bij een politie-inval werden wapens en verschillende soorten drugs gevonden.

In eerste instantie vocht de uitbater van de club, Fred Leenders, de beslissing van de burgemeester bij de rechter aan, maar verloor. Hij stopt verdere juridische procedures. “De gemeente wilde Club Alla weg hebben. Dat is haar nu dus gelukt”, zegt Leenders advocaat deze week tegen Dagblad De Limburger.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

2018-02-28: ei van boom
BUUUUULLL SHIIIIIIT "goedkoop" = buulll-shiitt wake up people!!!

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)