Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een lounge voor SBE-docenten

Een lounge voor SBE-docenten

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

De studenten hebben er al lang een. En toen dachten de docenten van de School of Business and Economics: wij ook! Zo eenvoudig steekt de wereld soms in elkaar. Inmiddels is de docentenlounge - op de begane grond, nabij de mensa - een feit. Smaakvolle sofa’s, elegante goudkleurige lampen en een joekel van een tv. Iedereen die les geeft, kan hier lunchen, koffie drinken, overleggen (of naar schaatsen kijken zoals vorige week is gebeurd).

Studenten zijn vaak maar twee uur per dag op de faculteit, terwijl docenten er hele dagen doorbrengen. Mogen wij dan ook een eigen lounge, redeneert universitair docent Annelies Renders, die samen met hoogleraar Caroline Goukens het initiatief nam. “Bovendien kun je hier docenten van andere departementen tegenkomen, wat het communitygevoel kan versterken.”

Tot vorige week liep het geen storm, maar dat had een vanzelfsprekende reden: het koffieapparaat was nog niet gearriveerd. Er  stond wel een onooglijk ‘molentje’, maar dat mocht geen naam hebben. Inmiddels staat er een gloednieuw apparaat (met lekkere koffie) en is er rond lunchtijd geen plek meer te krijgen.

Het eerste concept van de lounge betrof een glazen aanbouw op de binnenplaats, maar dat was niet haalbaar vanwege de monumentenstatus van het pand. Het is overigens niet voor het eerst dat de SBE zich mag verheugen in een docentenlounge. Ooit zat er een op exact dezelfde plaats, en de meest recente lag in het gebouw aan de Tongersestraat 49. “Die liep totaal niet”, zegt Renders. “Niet zo vreemd, als je vanuit het hoofdgebouw eerst naar buiten moet.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)