Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Visitatiecommissie positief over opleidingen psychologie

MAASTRICHT. Het probleemgestuurd onderwijs is een sterk en onderscheidend punt en het toetsbeleid is sterk verbeterd. De visitatiecommissie van onderwijskeurmeester NVAO, die maandag en dinsdag de faculteit psychologie en neurowetenschap bezocht voor de heraccreditatie van de bachelor en master psychologie en de master Mental Health, was erg positief tijdens de presentatie van haar eerste indrukken.

De commissie was erg te spreken over het probleemgestuurd onderwijs. Uit de gesprekken die de leden hadden met studenten en alumni komt volgens hen duidelijk naar voren dat pgo nuttig is en toegevoegde waarde heeft. Ook vond de commissie de manier waarop de kwaliteit van het onderwijs in de gaten wordt gehouden erg goed. “Het is belangrijk dat jullie het op dit niveau blijven houden, want pgo vormt het hart van jullie opleidingen”, aldus de voorzitter. Verder waren de leden onder de indruk van de manier waarop de diverse en internationale achtergrond van de studenten wordt ingezet in het pgo.

Het panel van deskundigen was ook positief over het nieuwe toetsbeleid dat vorig jaar werd ingevoerd – bij voorgaande bezoeken was dit een aandachtspunt. Zo kijkt de testcommissie nu ook mee naar de evaluatie van de toetsen door de blokcoördinatoren en zijn de beoordelingsformulieren duidelijker geworden. “We denken dat jullie op de goede weg zijn. Uit de gesprekken blijkt ook dat mensen bereid zijn er in te blijven investeren en dat er veel nieuwe ideeën zijn voor verdere verbetering.”

Het sterke punt van de master psychologie is volgens het panel de focus op onderzoeksvaardigheden, maar daar werd ook een kanttekening bij geplaatst. “Laat het niet ten koste gaan van de ‘employability’ van de studenten, het is maar een eenjarig programma.” De master Mental Health werd juist geroemd om de manier waarop het studenten voorbereid op de arbeidsmarkt. “Alumni zijn erg positief over hoe goed ze wat ze geleerd hebben, kunnen toepassen in de praktijk.”

De commissie sloot de presentatie af met de mededeling dat de faculteit zich “geen zorgen hoeft te maken” over het definitieve oordeel. Dat volgt later.

Categories:Categorieën:
Tags:
FPN

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)