Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Groot studentendebat verkiezingen bij SBE

MAASTRICHT. Tien (van de veertien) lokale politieke partijen, vijf stellingen, vijf debatrondes en rector Rianne Letschert die de aftrap geeft. Op maandag 12 maart vindt er in de Franz Palm collegezaal van de School of Business en Economics (SBE) een groot gemeenteraadsverkiezingsdebat plaats voor studenten.

Alle deelnemende partijen geven hun standpunt over: huisvesting, duurzaamheid, mobiliteit, polarisatie en horeca. Hierna gaan per stelling twee van hen in debat. De avond is in het Engels en wordt aan elkaar gepraat door wetenschappers Arie van de Lugt (FPN) en Teun Dekker (UCM).

Het publiek kan na het debat tijdens de borrelavond (gratis drankjes) aan de politici vragen stellen. “Als ze slim zijn sturen de partijen meerdere mensen, maar dat komt wel goed; sommige partijen vroegen met hoeveel ze mochten komen”, vertelt Martin van Rooij, medeorganisator van de avond, voorzitter van de Maastrichtse Studentenraad (MSR) en kandidaat voor M:OED (Maastricht: Open Eerlijk Democratisch). “De opkomst is mijn enige zorg. Maar ik kan me niet voorstellen dat studenten er nog niet van gehoord hebben, er is zoveel gepromoot. Er is plek voor vijfhonderd personen.”

Diezelfde avond organiseren de studie rechtsgeleerdheid, de master Nederlands recht, het Montesquieu Instituut en Jsv Ouranos in de Statenzaal van de rechtenfaculteit ook een avond over de aankomende verkiezingen. Een aantal Maastrichtse politici zal hier spreken over lokale thema’s zoals bijvoorbeeld de zorg in de gemeente. Voertaal: Nederlands.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)