Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Onmisbaar voor Let’s Dance!: Jean Blom

Onmisbaar voor Let’s Dance!: Jean Blom

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Alweer een man. Waar zijn de vrouwen? Tja. Deze man is charmant, integer, een echte leider en gruwelijk eerlijk. En ook al wordt dat laatste hem niet altijd in dank afgenomen, toch is Jean Blom een zegen voor Let’s Dance!.

Tijdens de Inkom van 2007 bedacht Blom: “Laat ik eens iets raars gaan doen.” Hij werd lid van Let’s Dance!, leerde de wals, jive, rumba, quick step, cha cha cha, en ligt nu heel goed bij de vrouwelijke dansers. "Ze dansen graag met me, ik trek hun arm niet uit de kom", zegt de masterstudent International Business (25) die zichzelf “geen natuurtalent” noemt. Arm uit de kom? Misschien een beetje overdreven, geeft hij toe, maar mannen die beginnen met dansen hebben vaak moeite om te leiden. “Dan proberen ze met veel duw- en trekwerk een vrouw de juiste richting op te draaien.” En er zijn natuurlijk vrouwen die zich niet laten leiden, die willen zelf de touwtjes in handen houden.

Antonia Waltermann, oud-voorzitter van Let’s Dance!, is een van die dames die graag met Blom danst. “Hij is een gezellige danser, praat steeds en bedenkt de gekste figuren. Gaat er iets mis, dan stopt hij niet, hij lacht en lost het al dansend op.” Hij wil vooral genieten van “quick quick slow”, het hoeft allemaal niet perfect te gaan. Blom zal dansen ook niet snel puur een sport noemen, maar Waltermann, die competitie danst, beoefent voor haar gevoel wel een sport. “Het kan heel inspannend zijn. Afgelopen december zette onze voorzitter Rick Blezer na het afdansen Meat Loaf op. Wie de jive zou doen op Paradise by the dashboard light kreeg een punt extra. Dat nummer duurt meer dan acht minuten, nou dan ben je wel moe.”

De Gronsvelder Jean Blom weet alles van Let’s Dance!, zet zich volgens Waltermann en Blezer voor tweehonderd procent in, is hulpvaardig en vindt het heel normaal om nog om vier uur ’s nachts de foto’s van de Europese studentendanskampioenschappen van afgelopen weekend op Facebook te zetten. “Ashley Peternella is tweede geworden op het onderdeel Latin”, klinkt het trots.

Blom is ook altijd in voor een lolletje. Tijdens het laatste verenigingsuitje lukte het hem om de weinig populaire Let’s Dance!-mascotte (“een kip, of was het een haan? We kregen hem ooit cadeau bij een Chinees restaurant”) een kopje kleiner te maken. De kip belandde tot genoegen van iedereen op de barbecue. “Nu hebben we een dinosaurus als mascotte. Hij heet Carlo en heeft een eigen Facebookpagina.”

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)