Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Poppen voor volwassenen

Poppen voor volwassenen

Toegegeven: je moet er een flink eind voor fietsen. Over de brug, achter het station, door drie woonwijken en langs het weiland. Maar daar, aan de rand van Maastricht, staat dan ‘t Magisch Theatertje. In dit figurentheater worden sinds jaar en dag bijzondere mime-, maskers- en marionettenvoorstellingen voor volwassenen gespeeld. Het theater heeft in de loop der jaren een flinke reputatie opgebouwd. Zo wordt er ieder jaar het European Visual and Performing Arts Festival georganiseerd met stukken uit Nederland, België en Duitsland en gaan de eigen voorstellingen vaak op tournee naar het buitenland.

Een van deze voorstellingen is Transit van Ananda Puyk. Hierin staat ouder worden en verlangen naar je jeugd centraal. Puyk, zelf nog maar 32 jaar, maakte een levensgrote pop van zichzelf op oudere leeftijd die ze verschillende maskers op kan zetten. Zo confronteert ze de vrouw met haar jongere zelf en ontstaat er een prachtig spel over terugkijken op het verleden en dromen die niet meer waargemaakt kunnen worden. Tegelijkertijd loopt er een tweede verhaallijn door deze voorstelling over een klein oud mannetje die de maatschappij waar hij niet meer aan kan deelnemen aanschouwt.

De precieze inhoud van deze voorstelling zal iedereen op eigen wijze interpreteren, want Puyk werkt vooral met mooie beelden. Daarbij staat ze steeds zelf op de vloer en bespeelt tegelijkertijd de poppen. Met de kleinste bewegingen komen deze figuren tot leven, je vergeet meteen dat je naar een pop kijkt. Zo staat het kleine oude mannetje een aantal minuten aan de rand van een grote doos alleen maar om zich heen te kijken, wat genoeg is om een groot verhaal te vertellen.

De voorstelling past perfect in de locatie van het Magisch Theatertje. De theaterzaal bevindt zich op de zolder en geeft plek aan niet meer dan honderd man. Door de intieme sfeer roepen poppen hier net zoveel emoties op als acteurs. En dat is een theaterervaring die je niet mag missen.

Marlien van Liempt

 

Voor meer informatie over ’t Magisch Theatertje en verschillende voorstellingen, kijk op www.magisch-theatertje.nl

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)