Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Vote, and don’t shut up”

“Vote, and don’t shut up”

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Slotevenement MaasX: SHUT UP and VOTE party

MAASTRICHT. “De naam van het feest vanavond is ‘SHUT UP and VOTE’, maar ik zeg liever: ‘Vote, and don’t shut up.” Met deze woorden opende collegevoorzitter Martin Paul iets voor middernacht het eerste stemlokaal van Maastricht op de eerste verdieping van de Muziekgieterij.

De burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, bracht op woensdag 21 maart als eerste haar stem uit. Ze noemt het feest “een geweldige manier om de gemeenteraadsverkiezingen af te trappen. Leuk dat er zo veel studenten zijn gekomen.” Dat viel in eerste instantie wel mee, rond half 12 zijn er ongeveer 75 gasten in de zaal. Onder hen is een aantal mensen van M:OED; een groot deel van hun kieslijst is aanwezig. De andere partijen lijken afwezig.

Vanaf twaalf uur loopt het snel vol. Voor het stemlokaal staat een flinke rij: de wachttijd is een half uur. In totaal zijn er 335 stemmen uitgebracht, meldt 1Limburg. Mariska Custers, masterstudent Mental Health en een van de eerste stemmers, stemde op Vivianne Heijnen van het CDA. “Het CDA kwam bij mij als tweede uit de stemwijzer, maar ik vond dat zij hun argumenten het beste onderbouwden. Ik heb voor haar gekozen omdat ik meer vrouwen in de politiek wil; bij de landelijke verkiezingen heb ik ook op haar gestemd. Ik heb getwijfeld of ik op de tweede of derde vrouw op de lijst zou stemmen, maar die heb ik in de campagne vrijwel niet gezien.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)