Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Sinds 1985 niet één Springsteen-concert in Nederland gemist

Sinds 1985 niet één Springsteen-concert in Nederland gemist Sinds 1985 niet één Springsteen-concert in Nederland gemist Sinds 1985 niet één Springsteen-concert in Nederland gemist

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes & Archief Philip Kalisvaart

UM Ink

Philip Kalisvaart (57) is procescoördinator fysiek collectiebeheer in de universiteitsbibliotheek en is naar eigen zeggen “extreem fan” van Bruce Springsteen. In 2016 liet hij de woorden ‘Thunder road’ op zijn rechter- en ‘Two hearts’ op zijn linker bovenarm tatoeëren, twee van Springsteens nummers.

“Iedereen in mijn omgeving weet dat ik een groot fan ben. Ik krijg regelmatig krantenknipsels van collega’s en niemand keek raar op van mijn tattoos. Ik heb een behoorlijke Bruce Springsteen-collectie: meer dan tweehonderd cd’s, boeken, DVD’s van concerten, mini-gitaren van bandleden, en nog veel meer. Het hele huis hangt vol met ingelijste posters, spreuken of songteksten. Zelfs de auto zit er vol mee. Op 12 juni 1985 ging ik voor het eerst naar zijn concert. Sindsdien heb ik er in Nederland niet één gemist. De laatste jaren probeer ik ook die in andere landen te bezoeken; bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, of Ierland. In totaal heb ik er nu 54 bezocht.

Daarnaast ben ik medebeheerder van Tramps of the Lowlands, een fanatieke Belgisch-Nederlandse Bruce Springsteen fangroep. Met elkaar praten we over Springsteen, gaan we naar concerten, regelen we kaartjes voor elkaar en delen we muziek, ervaringen en nieuws. We hebben altijd kaartjes te weinig. We hebben één belangrijke afspraak: er mag geen winst worden gemaakt. De pagina is alleen voor de echte fans dus. Eén keer per jaar organiseren we een bijeenkomst met een tribute band. Springsteen zelf is natuurlijk veel te duur.

Ik deel mijn passie met mijn verloofde, Marieke. Ik heb haar leren kennen via Tramps of the Lowlands en we zijn nu twee jaar samen. Het is waanzinnig om je enthousiasme met je partner te kunnen delen.

De eerste tattoo die ik liet zetten waren de woorden ‘Thunder road’. Dit nummer gaat over zoeken, vinden, en het maximale uit het leven halen: een poëtisch meesterwerk. Samen met Marieke liet ik niet lang daarna op mijn andere arm de titel van een andere Springsteen-song zetten: ‘Two hearts’.  Ze is momenteel ziek en samen vechten we voor haar herstel. Het is een moeilijke tijd en de tattoos en muziek geven ons kracht en steun. De tekst van onze tattoo is gemaakt met het handschrift van Bruce Springsteen, wat uiteraard op mijn computer tussen de lettertypen staat. Binnenkort laten we boven op onze rug een laatste, grotere tattoo zetten van een ander Springsteen-nummer: ‘The promised land’. Daarbij komt een rijzende zon; dat zie ik voor me bij dit nummer. Ons beloofde land ligt in de nabije toekomst, als deze periode voorbij is en Marieke zich weer helemaal lekker voelt.”​

Dit is een rubriek waarin medewerkers en studenten worden geïnterviewd over hun tattoo.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)