Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Psychologie deelt opnieuw beurzen uit

MAASTRICHT. De faculteit psychologie en neurowetenschap gaat jaarlijks zeven bachelorstudenten een beurs geven. Drie daarvan zijn voor Nederlanders, drie voor studenten van binnen de EU en één voor een student van buiten de EU. Zij hoeven drie jaar lang geen collegegeld te betalen of krijgen het terug.

FPN schafte de beurzen in 2017 af omdat ze vaak niet uitgereikt werden. Studenten waren er niet van op de hoogte, de procedure was ingewikkeld en nam veel administratieve rompslomp met zich mee. Besloten werd de beurzen een jaar niet uit te reiken en te werken aan een makkelijkere procedure. Dat voorstel is nu klaar.

De studenten zullen de gewone selectieprocedure doorlopen om toegelaten te worden voor de bachelor. Wie denkt in aanmerking te komen voor een beurs, kan in een brief uitleggen waarom. Voor de buitenlandse studenten geldt dat alleen mensen die uit een land komen waarvan het gemiddelde inkomen fors lager ligt dan dat van Nederland zich mogen aanmelden. Op basis van de motivatiebrief vindt een preselectie plaats, de uiteindelijke beslissing valt aan de hand van iemands resultaat bij de reguliere selectieprocedure.

Idealiter hoeven de studenten geen collegegeld te betalen, dat kost minder tijd dan wanneer ze het geld terugkrijgen. De faculteit zoekt nog uit of dit ook juridisch haalbaar is. Als het mogelijk is – de selectieprocedure voor 2018/2019 is al bezig – worden de beurzen komend academisch jaar voor het eerst uitgereikt. “Maar alleen als het meteen goed kan, anders wacht ik liever een jaar”, zei Michael Capalbo, een van de schrijvers van het voorstel, tijdens de laatste faculteitsraad.

Categories:Categorieën:
Tags:
FPN

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)