Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

XXL weken in de UB

XXL weken in de UB

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

MAASTRICHT. De XXL weken van de universiteitsbibliotheek zijn weer aangebroken. En dat betekent dat de UB tot de nok toe gevuld is met studerende studenten. Ook Elise Abraham, tweedejaars economics uit België, en Mimi Ahlsrog, tweedejaars International Business uit Finland, zijn iedere dag van de partij in de UB Binnenstad. “We zijn huisgenoten en studeren altijd samen. Meestal arriveren we tussen 9.30 en 10.00 uur en gaan we door tot een uur of zes. Maar als het examen heel dichtbij komt, kan het ook 21.00 uur worden.” De zogenoemde German Run – met name Duitse studenten stormen zodra de UB haar deuren om half negen opent naar binnen om een goede studieplek te bemachtigen - is niet aan hen besteed. Te vroeg, klinkt het eensgezind in de coffeecorner. “We hebben het geprobeerd, maar we zijn productiever als we op een later tijdstip starten.” Gevolg is wel dat de stille ruimtes al vergeven zijn.

“We zitten op de begane grond, daar mag je wel praten, maar niet te hard,” vertelt Ahlsrog, die komende week twee tweedejaars tentamens op het programma heeft staan: Corporate Governance en Management of Information Systems. Abraham bereidt zich voor op de toetsen van Productivity en International Economics die voor volgende week woensdag en donderdag op de rol staan. Naar huis met Pasen? Nee, dat gaat niet lukken.

Hebben ze de ‘break disc’ (die leg je op je tafel als je gaat pauzeren – maximaal 30 minuten; blijf je langer weg, dan komt je plek vrij voor een ander) al gebruikt? “Nee, dat was niet nodig, er zijn nog enkele stoelen vrij. Een half uur is trouwens erg kort, zeker als je gaat lunchen.”

Even verderop zit Pavithra Perera uit Sri Lanka. Zij is masterstudent rechten en legt de laatste hand aan een paper voor het vak Human Rights for Women. “Ik moet het morgen inleveren. Volgende week volgt het tentamen. Ik heb er wel vertrouwen in dat het allemaal gaat lukken.” Perera studeert niet altijd in de UB Binnenstad die 957 studieplekken heeft. “Er is niet altijd plaats. Ik ga daarom ook wel naar de studieruimtes in het studentenservicecentrum.” Thuis, in haar flat, studeert ze nauwelijks. “Dat is niet goed voor mijn concentratie. Het werkt beter als je omgeven wordt door mensen die ook een tentamen voorbereiden.” En in een van de cafés in de stad? “Nee, daar is te veel herrie.”

 

Categories:Categorieën:
Tags:
ub

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)