Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Splinters: Karin vs Rianne

Splinters: Karin vs Rianne Splinters: Karin vs Rianne

Karin vs Rianne

De Maastrichtse rector heeft een nieuwe hobby: eendjes verkopen. Voor de Duckrace Maastricht – op 13 mei worden weer honderden plastic badeendjes in de Jeker losgelaten – is Rianne Letschert de strijd aangegaan met Karin van der Ven, eigenaar van Jules Maastricht. Wie van de twee verkoopt de meeste eenden (en steunt zo het goede doel van de Duckrace)? Ze moeten er vierduizend aan de man zien te brengen.
Letschert is goed bezig, getuige haar Facebookpagina. We zien haar lachend naast sponsor en medecollegelid Nick Bos die zijn “hele vermogen” op tafel heeft gelegd (meer dan honderd euro, museumjaarkaart, creditcard, Rabopas, NS-business card, UM-pas). Ze heeft zelfs een geestelijke weten te strikken: “Karin van der Ven schiet je al een beetje op met die eendjes?? Ik heb vandaag de steun van onze deken gekregen. Nu jij weer.”
Karin van der Ven laat zich niet kennen. Zij pakt Letschert terug in het hol van de leeuw. “We hebben stiekem bij je collega, prof. dr. Paul, aangeklopt en een eendje aan hem verkocht!” De geplaatste foto’s zijn het bewijs.
Ps. Paul heeft ook een eendje van Letschert gekocht. Zo’n ludieke actie mag niet ten koste gaan van de sfeer op de Berg natuurlijk.
Het geld van de Duckrace gaat dit jaar naar het Refugee Project Maastricht, een project dat oorlogsvluchtelingen in contact brengt met Maastrichtenaren en is opgezet door The InnBetween (studentenpastoraat) in samenwerking met de UM en wordt gesteund door de gemeente Maastricht. Het tweede goede doel is stichting Animal’s Faith, een gespecialiseerd dierenasiel. Detail: kom niet met cash aan bij de rector. Alles gaat digitaal: www.buyyourduck.nl/refugees.

Bollebozen en klagers

De examencommissie van de faculteit psychologie en neurowetenschap presenteerde tijdens de afgelopen faculteitsraad haar jaarverslag. Altijd goed voor een paar interessante cijfers. Zo kwamen er 4744 e-mails binnen bij de examencommissies. Dat zijn er duizend meer dan een jaar ervoor. De reden: er zijn (veel) meer studenten en ze klagen makkelijker. Het zijn trouwens niet alleen klachten die binnenkomen – verre van. De meeste mails bevatten vragen (zoals: wanneer is het hertentamen?) of verzoeken (om bijvoorbeeld een keuzeblok te volgen).

Wat ook opvalt, is dat de bollebozen bij de research master zitten, maar liefst 23 procent studeerde daar cum laude af. De specialisatie psychopathologie spant de kroon, daar kreeg de helft van de studenten deze vermelding op het diploma. Dat was nu ook weer niet de bedoeling. De coördinator kijkt hoe het kan en wat er aangepast moet worden om cum laude in de toekomst iets exclusiever te houden.

Studenten klagen zelf

Is er iets aan de hand in een buurt, wordt er ’s nachts geschreeuwd, staat er troep op de stoep, is er een binnenbrandje in de keuken: studenten krijgen de schuld.
Laat in Rotterdam nu eens het geklaag van studenten zélf komen. In een Rotterdamse studentenflat voelen de huurders zich niet meer veilig, omdat hun medebewoners, Poolse arbeidsmigranten, blowen en door het hele gebouw herrie maken. Eén student zou zelfs zijn aangerand.
De huisbaas heeft inmiddels een slot laten zetten op de deur van de verdieping waar de studenten wonen, zodat de Polen daar niet meer binnen kunnen.
Omdat er bij de verhuur van oudere ‘studentenpanden’ vaak geen duidelijke afspraken zijn gemaakt met de gemeente over de doelgroep, kunnen eigenaren wegkomen met het tussentijds huisvesten van anderen, licht Ardin Mourik, directeur bij het Kenniscentrum Studentenhuisvesting, toe aan het Hoger Onderwijs Persbureau. Dit wil niet zeggen dat er problemen van komen, maar in Rotterdam blijkt de mix wel erg uit balans. Er wonen wel vier keer zoveel Oost-Europeanen als studenten, meldt RTV Rijnmond.

 

Een grappig voorval, een opvallend nieuwtje, iets interessants wat elders in het land gebeurde: het staat in deze rubriek. 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)