Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“De tattoo is in zeven sessies van drie uur gezet”

“De tattoo is in zeven sessies van drie uur gezet” “De tattoo is in zeven sessies van drie uur gezet”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

UM Ink

Nadine Hillwig (25, Duitsland), derdejaars psychologie, maakte in 2013 een life changing reis naar India. Om dit nooit meer te vergeten liet ze een grote olifant tatoeëren op haar hele rug: een backpiece.

“In 2013 boekte ik met mijn toenmalige vriend een reis naar India. Twee dagen voordat we zouden vertrekken, kreeg ik een sms met de mededeling dat hij niet mee ging. Onze relatie was nooit echt goed, er was altijd veel twijfel, maar we hadden beiden de hoop dat het ooit wel goed zou komen. Ik besloot om toch te gaan, alleen, en het werd de trip van mijn leven. Ik zou eerst twee weken gaan, maar ik ben uiteindelijk twee maanden gebleven.

De eerste week ervaarde ik het hectische Indiase stadsleven in Mumbai: een compleet andere wereld. Overal waar je kijkt zijn duizenden mensen, auto’s, scooters en restaurants. Toen mijn vriendin Leonie na een week kwam, begon de reis pas echt. Samen zijn we naar de toeristische staat Goa gegaan. We waren daar in mei, regenseizoen, dus er waren weinig toeristen. We zijn daar vooral met de locals omgegaan, die ons de mooiste plekjes hebben laten zien.

Vanuit Goa gingen we naar Hampi, waar ik in totaal twee weken ben geweest. Dat is de allermooiste plek op de hele wereld. Alles is er mooi: het landschap, de kleine dorpjes, de tempels, de natuur, de bergen, de mensen, alles. Het is een stil gebied; ik had hier veel tijd om na te denken en te praten over mijn situatie en toekomst. In Hampi besloot ik om van Frankfurt naar Hamburg te verhuizen en om weer naar school te gaan; ik was eerder met school gestopt. Daar ontdekte ik mijn talenten en besliste ik dat ik psychologie wilde studeren. Deze zomer ga ik terug samen met mijn verloofde. Hij is nieuwsgierig naar de plaatsen die zoveel indruk op me hebben gemaakt.

Ik heb voor een olifant gekozen omdat ik ze in India veel heb gezien en omdat de olifant het meest indrukwekkende dier op aarde is. Niet alleen vanwege zijn omvang en kracht, maar ook vanwege zijn intelligentie. Ze voelen dingen goed aan, zien er vredig uit en hebben een goed geheugen. Ik kan hem niet zien, maar ik voel dat hij er zit. Dat geeft me kracht. Nu ben ik waar ik vijf jaar geleden wilde zijn: ik doe een universitaire studie, zit lekker in mijn vel en ik ben verloofd met een lieve jongen die me alle ruimte geeft om mezelf te zijn.

In november 2017 ben ik met mijn backpiece begonnen en afgelopen maart was hij klaar. Ik heb hem laten maken bij Playersclub Tattoo Maastricht. Ik ben bij een aantal tattooshops langs geweest en ik had bij deze het beste gevoel; het klikte met de artiest en de mensen zijn er allemaal vriendelijk. Bijkomend voordeel: de shop is bij mij om de hoek. De tattoo is in zeven sessies van drie uur gezet en heeft in totaal zo’n 1200 euro gekost. Een goede prijs; de artiest wist dat ik student ben. Tussen de afspraken door werkte ik bij Mercedes om de volgende sessie te kunnen betalen.”

Dit is een rubriek waarin medewerkers en studenten worden geïnterviewd over hun tattoo.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)