Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Yoga en workshops tegen de stress

MAASTRICHT. Hoe gestrest zijn onze studenten eigenlijk, vroeg het Educational Programme Committee van het Maastricht Science Programme zich af. Dat bleek mee te vallen, wees een enquête onder 129 MSP-studenten uit. Ja, ze zijn vrijwel allemaal wel eens gestrest – vooral in tentamentijd – maar de meerderheid vindt dat het erbij hoort en soms juist motiverend werkt.

Zo’n 72 procent is alleen tijdens piekmomenten gestrest, de overige 28 procent voelt een constante druk. Ze hebben dan moeite met slapen, zijn wat kortaf, bang om te falen of hebben geen tijd voor ontspanning. Bijna 50 procent geeft zichzelf een 7 of hoger voor de manier waarop ze omgaan met stress. Of meer zogeheten assessment points – toetsmomenten, bijvoorbeeld een presentatie, paper of tentamen – gedurende de periode zou helpen? Daar zijn de meningen over verdeeld; 54 procent vindt van wel, maar 46 procent denkt dat het juist meer stress oplevert.

Wel hadden de studenten andere tips voor hoe het nog beter kan, bijvoorbeeld door het organiseren van yogalessen in de tentamenweek of door het geven van een workshop ‘omgaan met stress’ of ‘beter studeren’. “We gaan nu kijken of we bijvoorbeeld samen met UM Sport yogalessen kunnen regelen”, zegt Yara van Ingen, studentlid van het EPC. “En ook gaan we praten met de studentpsychologen van het Student Service Centre om te kijken of we samen een workshop kunnen ontwikkelen of onze studenten beter op de hoogte kunnen brengen van de workshops die er al zijn.”

Categories:Categorieën:
Tags:
msp

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)