Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM moet extra banen scheppen voor ‘arbeidsbeperkten’, anders volgen boetes

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht moet voor eind 2018 veel meer banen voor mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ creëren dan was afgesproken: niet 46 maar 104. Lukt dat niet, dan volgen er boetes.

Op 1 januari 2015 ging in Nederland de participatiewet in. Die bepaalt dat overheidsinstellingen en bedrijven in totaal 125 duizend (25 duizend overheid, 100 duizend bedrijfsleven) banen moeten scheppen voor mensen die door een beperking maar moeilijk op de reguliere arbeidsmarkt aan de bak komen. Het gaat om nieuwe functies van 25,5 uur per week. Via een rekenformule is bepaald hoeveel elke overheidsinstelling er per jaar moet leveren om in 2024 op een totaal van 25 duizend uit te komen. De (veel grotere) marktsector krijgt twee jaar extra om op 100 duizend uit te komen.

De UM en ook andere Nederlandse universiteiten lopen tot nu toe keurig in de pas, vertelt de Maastrichtse coördinator participatiewet Annemie Capellen. Maar omdat andere (semi-)overheidsinstanties achterblijven, treedt nu een zogenoemde quotumheffing voor de hele sector in werking: een straf. “Aanvankelijk zou het voor ons om twaalf nieuwe plaatsen per jaar gaan, wij zouden aan het einde van dit jaar op 46 uit moeten komen, maar dat worden er nu 104.” Elders in het land klinken dezelfde geluiden: zo moet de Universiteit Utrecht niet voor 70 maar 143 werkplekken zorgen. Capellen: “Dit is volstrekt niet realistisch, de universiteiten worden extreem belast, maar we doen ons best en gaan er voor.” En dat betekent veel lobbyen bij de faculteiten en servicecentra en zoeken naar een goede match tussen afdeling en werkzoekende. Niet onbelangrijk: het salaris wordt uit een centrale UM-pot betaald en drukt dus niet op de afdelingsbegroting.  Capellen wordt in het zoekproces bijgestaan door prof. Fred Zijlstra, directeur van het Maastrichtse Expertisecentrum Inclusieve Arbeidsorganisatie.

Lukt het niet dan krijgt de UM eind 2018 per ontbrekende arbeidsplaats 5000 euro boete. Te betalen in 2020.

Lees hier het achtergrond verhaal en portretjes van medewerkers

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)