Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een foodcourt of studenten zelf laten koken?

UM op zoek naar een nieuwe cateraar in 2020

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht heeft in 2020 een nieuwe cateraar of cateraars nodig. Het aanbestedingsprojectteam vraagt daarvoor de inbreng van de gehele universitaire gemeenschap via roadshows. Observant volgt het project op de voet. In deze tweede aflevering is het projectteam aan beide kanten van de Maas te vinden – in Randwyck en bij de School of Business and Economics.

De opzet van de roadshows is hetzelfde als vorige keer bij rechten: in groepjes bespreken de deelnemers hun ideeën, die komen op grote vellen papier te staan, ieder groepje houdt een korte presentatie en daarna mogen de ideeën gerangschikt worden naar belangrijkheid.

Uit de Randwyck show komen een paar opvallende ideeën, bijvoorbeeld om een veganistische basismaaltijd te verkopen waar mensen tegen een meerprijs vlees en kaas aan toe kunnen voegen. Eentje haalt de top van de ideeënranglijst; studenten een paar dagen per week laten koken voor andere studenten in de keukens van de universiteit. In Canada gebeurt dit al. Het bespaart geld en zorgt voor een community-gevoel. Op plaats twee en drie staan het promoten van gezond eten en het reduceren van het afval.

Wat niet de top 3 haalde, maar wel veel genoemd werd is ‘meer variatie’. Ook Bij SBE zien ze dat wel zitten: een foodcourt met een wisselende samenstelling staat daar op plaats 3. Er zijn verschillende manieren om dat te organiseren. De UM zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor meerdere kleine cateraars of voor één grote cateraar voor de basis met de ondersteuning van lokale horeca voor kleinere onderdelen. De aanbesteding staat volledig open, alles is nog mogelijk.

Wat ze bij SBE ook graag zien is een goede prijs/kwaliteitverhouding – een broodje op de uni zou goedkoper moeten zijn dan dat van een broodjeszaak in de stad. Daarnaast zouden ze willen dat het Kruithuis vaker gebruikt wordt door studenten – laat hen bij mooi weer bijvoorbeeld de bar bemannen. De huidige cateraar Albron gaat hier overigens al mee aan de slag. Studenten zullen vanaf deze week elke donderdagavond (van 17.00 tot 22 uur) het Kruithuis exploiteren. 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)