Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Get in touch, get to know each other, and have lots of fun.”

“Get in touch, get to know each other, and have lots of fun.” “Get in touch, get to know each other, and have lots of fun.” “Get in touch, get to know each other, and have lots of fun.”

Photographer:Fotograaf: Natalia Westermann

Roeiworkshop voor studenten en vluchtelingen

‘Klapjes’, ‘strijkjes’, en ‘houden’. De roeitermen vlogen je vorige week om de oren op het terrein van studentenroeivereniging Saurus. Samen met Enactus Maastricht - een organisatie voor maatschappelijk betrokken studenten – organiseerden de roeiers een roeiworkshop voor studenten en vluchtelingen.

Op een lege maag kun je niet sporten, dus voordat er geroeid werd, waren er zelfgemaakte sandwiches, fris en fruit. “Get in touch, get to know each other, and have lots of fun.” Met deze woorden eindigt Tom van Mierlo, lid van Enactus en Saurus, en tweedejaars University College Maastricht, het welkomstwoord. Klaar om te beginnen. Stuk voor stuk oefenen de deelnemers op het droge om vervolgens met vier personen een grote boot uit de loods te halen. Boot te water, iedereen erin, Saurus-stuurman erbij en go.

Vijftien studenten en acht vluchtelingen kwamen op de zonnige donderdagmiddag op het evenement af. De meesten van hen komen uit Afghanistan en hebben moeite met de taal, maar eenmaal in de boot speelt dit geen rol meer. “Very nice”, klinkt het vanaf het water wanneer de eerste boot terugkeert.

“Het doel van dit project is groepen die elkaar weinig treffen bij elkaar te brengen. Vandaag zijn dat dus studenten en vluchtelingen”, vertelt Van Mierlo. “Sport verbindt en roeien is gewoon ontzettend leuk.”

“Normaal kost deze workshop €17,50 per persoon”, legt Van Mierlo uit. “Maar Saurus heeft de prijs omlaag geschroefd en de universiteit heeft ook een bijdrage geleverd. Vluchtelingen roeien gratis en studenten betalen nog maar €5. Normaal zit er ook geen eten bij.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)