Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Minimaal €15.000 voor Refugee Project Maastricht

Minimaal €15.000 voor Refugee Project Maastricht

Photographer:Fotograaf: Laurens Bouvrie

MAASTRICHT. Tienduizend gele badeendjes dreven afgelopen zondag over de Jeker in het Stadspark tijdens de jaarlijkse Duckrace die werd geopend door André Rieu. Voor het eerst in de geschiedenis werden alle eendjes – de opbrengst gaat ieder jaar naar twee wisselende goede doelen – verkocht. Het Refugee Project Maastricht van studentenpastoraat The InnBetween en de Universiteit Maastricht was een van de goede doelen. 

“Ruim drieduizend ducks zijn verkocht via onze eigen link. Ze waren €5 per stuk dus er gaat sowieso al €15.000 rechtstreeks naar het Refugee Project”, vertelt Charlotte Groven van het Universiteitsfonds. “Over het eindbedrag is nog niets te zeggen.” De winst van de verkoop van eten en drank tijdens de dag is nog niet bekend, evenals het bedrag dat via de algemene Duckrace-website is binnengekomen en het geld dat is opgehaald met de aparte Duckrace voor bedrijven. “We verwachten dus nog een aanzienlijk bedrag erbij”, aldus Groven.

Het tweede goede doel van de race, Stichting Animal’s Faith, verkocht zelf zo’n 1750 eendjes en haalde daarmee bijna €9000 op, vertelt Robin In de Braekt van Animal’s Faith.  Ook dit bedrag zal nog stijgen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: