Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Verkiezingen 2018: Getackeld door mensen met tablets in gekleurde T-shirts

Verkiezingen 2018: Getackeld door mensen met tablets in gekleurde T-shirts

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

​MAASTRICHT. “Have you already voted?”, klonk het afgelopen dinsdag in de hal van de universiteitsbibliotheek (UB) in de binnenstad. “I will find you if you don’t vote, it’s very important!” Het is verkiezingstijd, dus bij binnenkomst op de faculteiten en in de UB’s worden studenten tot en met donderdag getackeld door mensen in gekleurde T-shirts met een tablet of laptop.

“Je mag studenten volgens de gedragscode van de universiteit niet meer benaderen op hun studieplekken”, vertelt Willem Sisselaar, nummer drie op de lijst van Novum voor de universiteitsraad en derdejaars European Law School. De kandidaten van alle partijen staan dus naast elkaar op vooraf aangewezen plekken; veelal de hal van de UB’s en faculteiten (foto: Randwyck). “Campagne voeren naast Dope gaat prima; we hebben afgesproken dat we elkaar niet storen als we met kiezers praten”, aldus Sisselaar achter de draaideur van de UB in de binnenstad.

Laurens Bierens, nummer vijf op de lijst van Dope voor de universiteitsraad en eerstejaars geneeskunde, vindt het belangrijk om studenten over te halen om meteen te kiezen. “Ik weet hoe studenten zijn. Als ze zeggen dat ze het later doen, gebeurt het waarschijnlijk niet.”

Bierens: “We maken lange dagen; ik ben vanmorgen om acht uur begonnen en ik ga door tot een uurtje of zes.” Toch is het ook als hij niet gekozen wordt de moeite waard. “Op dagen als deze kun je je ‘cold calling’ goed oefenen”, het aanspreken van mensen die je niet kent. “Soms is dat lastig; ongeveer de helft heeft geen zin om naar je te luisteren, maar daar moet je je overheen zetten.”

Tot en met donderdag 24 mei kan er gestemd worden voor de universiteits- en faculteitsraad. Op vrijdag 25 mei worden om 15.00 de uitslagen bekendgemaakt in het Kruithuis aan de Tongersestraat 53.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)