Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Wijck Live

Muziek: Sparrow Falls

Nu de lange winter en de ook vrij lange herfstlente met hangen en wurgen eindelijk plaats lijken te maken voor aangenamer weer, is het vooruitzicht op een zomer met allemaal leuke buitendingen iets om vrolijk van te worden. Ook in de buurt: Pinkpop en Solar om er maar eens twee te noemen, vooral die laatste is in mijn optiek een van de hoogtepunten van het festivalseizoen: fijne muziek, fijne mensen en een uitermate relaxte sfeer.

Op 7 juni hoef je amper de fiets te pakken: bij de Sint Servaasbrug wordt het gratis (heuj!) festival Wyck Live gehouden. Een stel bandjes uit de regio komen alleraardigste deuntjes spelen, naar waarschijnlijkheid zullen er biertjes zijn, en een stuk van de baropbrengst gaat nog naar het goede doel ook. Namen zijn onder andere A Nameless Band Called Funk (heel behoorlijk musicerende conservatoriumkoters) en Jick Munro & The Amazing Laserbeams (geen idee, volgens mij maken ze Dixieland-country, maar met zo’n naam moet je het maar even gaan zien).

Headliner van de avond aan de Maas is Sparrow Falls, een stevige gitaarband die tijdens de Grote Prijs van Nederland 2011 de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Datzelfde jaar kwam hun debuutalbum Tides uit, fijne plaat, hoewel de bombastische bijvoeglijke naamwoorden die de heren er op hun site zelf aan knopen misschien niet helemaal op z’n plaats zijn. Hoe dan ook, het is geestverkwikkende, punkige rock in de trant van The Gaslight Anthem en Rise Against, met de ska-invloeden (maar niet de trompetjes) van groepen als The Mighty Mighty Bosstones en snelle jaren ’80-gitaarloopjes. De mannen kunnen ook gas terug nemen en ingetogen akoestisch werk afleveren, maar volle bak komen ze het best tot hun recht. Voorwaarts buitelende riffs, na één keer meeschreeuwbare refreinen, opgestuwd door een ritmesectie die ook haast lijkt te hebben. En waar gaat het over? Waar het eigenlijk altijd over gaat: met gepaste weemoed, maar vervuld van optimisme je jeugdjaren vaarwel schreeuwen.

Ik weet niet of je voor volgende week vrijdag al plannen had, maar volgens mij kan het geen kwaad om tegen zessen even op de fiets te springen.

Jeroen Postma

 

Wyck Live, 7 juni, Cörversplein Maastricht, toegang gratis

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)