Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artiesten Inkom 2018: Maastrichts talent opent op de markt, Partysquad sluit af

Artiesten Inkom 2018: Maastrichts talent opent op de markt, Partysquad sluit af

Photographer:Fotograaf: thepartysquad.com

MAASTRICHT. Helemaal naar de klote en rampeneren op de beat tijdens de Inkom 2018. The Partysquad zal optreden tijdens de afsluiting van de Inkom 2018 in het MECC. Dat werd afgelopen donderdag onder luid applaus bekendgemaakt in het Kruithuis bij de School of Business and Economics. Verder is de Inkom dit jaar duurzamer dan ooit en komen de mentoren niet alleen uit de verenigingen.

De opening op de Markt op maandag zal onder andere worden verzorgd door oud-Circumflex voorzitter Floris van den Dungen, beter bekend als DJ Tjukster, en zijn collega MC Hanzie. De Maastrichtse superster Fabrizio - die al enkele keren opende - is dit jaar op vakantie. Oude rotten in het vak Jody Bernal - voorheen zanger, tegenwoordig DJ - en DJ Paul Elstak geven acte de présence op het dinsdagfeest in het MECC.

Aan het programma is niet veel gesleuteld, maar er zijn wel kleine veranderingen doorgevoerd. Zo is er actief gezocht naar mentoren die niet uit de studenten(sport)verenigingen komen. “Voor deelnemers die daar niets mee hebben”, zegt voorzitter Mauk van Bergen. “Zowel zij als de mentoren vullen vooraf een vragenlijst in en wij proberen ze zo goed mogelijk te matchen.”

Ook kiest de werkgroep Inkom (WGI) ervoor om twee evenementen nadrukkelijk samen met de stad te vieren: de opening op de Markt en de Night at the Museum in het Bonnefantenmuseum. Verder is er gekeken of kleine irritaties weggewerkt konden worden. “De muntenautomaten van vorig jaar werkten bijvoorbeeld niet als ze ook maar een graad scheef stonden. Dat is niet handig in het Stadspark. Dit jaar werken we weer met betaalpassen waar mensen ook via Ideal geld op kunnen zetten. Dat moet lange rijen voorkomen.”

Tot slot zal deze editie van de Inkom een stuk duurzamer zijn dan voorgaande jaren. “Dat is iets wat we graag wilden, maar we wisten niet goed waar te beginnen”, zegt Van Bergen. “Daarom werken we samen met het GreenKey keurmerk – zij hebben allerlei richtlijnen en adviezen.” Een greep uit de maatregelen: al het drukwerk heeft het FSC-keurmerk, de Inkom-shirtjes zijn duurzaam gemaakt en de woensdag is omgedoopt tot Awareness Wednesday. Er is dan alleen vegetarisch eten verkrijgbaar.

Cleo Freriks/Yuri Meesen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)