Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Maffe zonnebrillen, korte broekjes

Maffe zonnebrillen, korte broekjes

“Is de rij nog steeds zo lang?” Een portier probeert reikhalzend voor zich uit te kijken, langs de inderdaad nog behoorlijke groep wachtenden. Het is zeven uur op vrijdag 24 mei en de bezoekers strompelen traag door de sluizen, op weg naar de tent van Summer Deejays. De portier, die klaarstaat met polsbandjes, knikt tevreden. “Man, dat zij allemaal nog naar binnen moeten. Dat gaat lekker, jongens!”

Summer Deejays is vaste prik in Maastricht-studentenland: het festival voor elektronische muziek met een nimmer matige line-up. Het is het begin van de zomer, het startsein voor weekenden die je mag besteden aan rondhupsen in shorts en rare zonnebrillen, de countdown voor het collegejaar.

Zoals bekend laat de zomer dit jaar nogal op zich wachten. Om de vijfde editie van Summer Deejays niet in het water te laten vallen, werd een tent op de Griend gezet. Het blauw-roze gevaarte biedt met gemak beschutte ruimte aan de tweeduizend bezoekers – het feest is nagenoeg uitverkocht. Om het lustrum extra luister bij te zetten (buiten de énorme stereotoren om), draaien ook dit keer weer erg hippe artiesten, waaronder vaste gasten Kesler&Kesler en Colors Amped.

Af en toe tikt de regen tegen het canvas en aan de rand van het houten paviljoen wordt het gras steeds modderiger, maar binnen… binnen dansen de studenten alsof er geen morgen is, in maffe zonnebrillen en korte broeken. Dat ze al sinds drie uur aan het feesten zijn, zal zonder meer effect hebben op hun uitgelaten gedrag. Daartussen bevinden zich enkele – niet nader te noemen – DOPE en NovUM-leden, die zich na een harde week campaignen een feestje gunnen, en zelfs een paar middelbare school-leerlingen, die de examenstress van zich af schudden.

Het is kwart voor elf als vanuit de volgepakte tent een diepe stem opklinkt. “Zullen we nog een plaatje draaien?” Gejoel en gefluit. “Ik zei: zal ik nog één plaatje draaien? Het laatste van vanavond!” Daar komt de beat, een stevige doorstamper. De synthesizers schallen over de Maas.

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)