Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Als ik nog vaker verhuis, zal een tweede sleeve onvermijdelijk zijn”

“Als ik nog vaker verhuis, zal een tweede sleeve onvermijdelijk zijn” “Als ik nog vaker verhuis, zal een tweede sleeve onvermijdelijk zijn”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

UM Ink

Tweedejaars psychologiestudent Anne Friesacher (21) is Oostenrijks, maar ze heeft er nooit gewoond. Elk land waarin ze wel woonde, heeft ze met een symbool vastgelegd in haar sleeve: een tattoo die haar hele linkerarm bedekt.

“Voor het werk van mijn vader, hij werkt bij Shell, verhuisde ons gezin over de hele wereld. Ik heb altijd op internationale scholen gezeten. Het continue wisselen van scholen en vrienden is een van de moeilijke aspecten van het expatleven, maar ik ben blij dat ik op mijn 21e al zo veel landen en culturen heb gezien.

Tussen mijn zesde en tiende woonde ik in Oman; waarschijnlijk is dat mijn favoriete land. Het is een fijn land om in op te groeien; ik houd van de warmte. Soms is het er in de zomer wel vijftig graden, dan mocht ik vaak niet naar buiten. Het is er streng islamitisch en vrouwen hebben er een ondergeschikte positie, maar als kind merk je daar niets van. Wij droegen gewoon hemdjes en shorts. Mijn moeder vond het er minder leuk. In Oman hebben we veel gesnorkeld met onze boot. Het water is er erg helder en lekker warm. Ik heb pijlstaartroggen gezien van wel anderhalve meter. Mijn ouders hebben thuis een rij met flesjes zand van alle verschillende woestijnen en stranden die we er hebben bezocht. Ik ben allergisch voor bijna alle dieren, behalve voor reptielen. In Oman ving ik altijd gekko’s, soms had ik er wel twintig op mijn kamer, tot ergernis van mijn moeder. Voor Oman heb ik daarom een gekko op mijn onderarm laten zetten.

De Vikingboot in mijn tattoo staat symbool voor Noorwegen, daar woonde ik in Stavanger van mijn vijftiende tot mijn negentiende. Het is een klein en schattig dorpje, maar vooral de natuur is er prachtig. In de buurt kun je een hele mooie tocht maken naar de top van een klif: de Preikestolen. Vanaf daar kijk je uit over de fjorden, prachtig! In Noorwegen begon ik met fitness, mijn grootste hobby. Toen ik vijftien was had ik ondergewicht en door de sport ging ik veel serieuzer aan de slag met voeding en beweging, tegenwoordig is mijn gewicht goed.

Twee delen van mijn sleeve vertegenwoordigen landen die ik alleen bezocht heb. Het Aboriginal dotwork staat voor Australië en de lotus voor Thailand. In Thailand ben ik twee keer geweest voor vrijwilligerswerk. Het is er prachtig. De regenwouden hebben veel indruk gemaakt, de mensen zijn super vriendelijk en ik houd van tropisch fruit, maar het meest bijzondere vond ik mijn werk in een weeshuis. Het eerste jaar dat ik er was, werd ik gekoppeld aan een meisje. Toen ik een jaar daarna terugging herkende ze me. Ze had een foto van ons twee bewaard. Super lief, het maakte me aan het huilen. Het is een beetje cliché, maar vrijwilligerswerk geeft echt heel veel voldoening.

Ik heb een sneeuwvlokje op mijn pols staan, omdat ik ben geboren in Oostenrijk. Vlak daarna verhuisden we voor anderhalf jaar naar Nigeria, daarvoor heb ik de kolibrie laten tatoeëren. De Keltische boom van leven staat voor mijn vijf en een half jaar in Schotland. Ik heb een tulp voor Nederland. Ik woonde er al eerder vier jaar, maar ben er nu terug om te studeren. Tot slot heb ik een schelp op mijn arm omdat ik zo van de oceaan en de natuur houd en het kompas op mijn schouder is me om door alle landen te leiden. Een sleeve en een ‘kale’ arm vind ik het mooist, maar als ik nog vaker verhuis, zal een tweede onvermijdelijk zijn. Misschien ga ik eerst verder op mijn been. Ik weet het nog niet.”

Dit is een rubriek waarin medewerkers en studenten worden geïnterviewd over hun tattoo.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)