Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Saurus International Regatta: 180 boten op de Zuid-Willemsvaart

Saurus International Regatta: 180 boten op de Zuid-Willemsvaart

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

“Dat gaat snel”, roept een kindje dat zaterdag langs de waterkant kijkt naar de boten op de Zuid-Willemsvaart, vlakbij het botenhuis van studentenroeivereniging Saurus. Ze is duidelijk onder de indruk. En nu zijn de deelnemers alleen nog maar naar de startlijn toe aan het roeien, de vijfde editie van de Saurus International Regatta (SIR) moet nog beginnen.

Zo’n 180 boten liggen er vandaag in het water, meer dan ooit. Dat heeft een goede reden; sinds dit jaar is de wedstrijd opgenomen in het schema voor de Nationale Bokaal voor eerstejaars. Daarom is de SIR dit jaar ook in juni in plaats van maart. “Voorheen organiseerden we het juist altijd buiten het seizoen, anders komt er niemand naar je wedstrijd”, zegt voorzitter Maaike van Griethuysen.

Het internationale karakter van de race is bewaard gebleven, er waren zaterdag ook teams uit Aken en Hasselt, en de afstanden zijn hetzelfde; 1500 en 250 meter. Ook de activiteiten langs de kant die inmiddels traditioneel bij deze dag horen, zoals vlaai voor iedereen en een proeverij voor speciaal bier zijn er weer. “Daar vragen mensen al van tevoren naar”, lacht Van Griethuysen.

Wel moest er het een en ander veranderen aan de opzet, omdat er dit jaar zoveel meer ploegen (in 2016 waren het er nog zestig) deelnamen. “We hebben een extra vlot gehuurd en een tijdelijke extra trap gebouwd, zodat men op twee plekken de boten in het water kan laten. Ook hebben we geregeld dat mensen kunnen overnachten op de camping aan de overkant.”

De winst in de verschillende races was goed verdeeld over de deelnemende verenigingen, Saurus won zelf in de tweede poule van de eerstejaars ‘dames vier met stuur’.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)