Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Oud-topvolleyballer hoofd UM Sport

Oud-topvolleyballer hoofd UM Sport Oud-topvolleyballer hoofd UM Sport

Photographer:Fotograaf: UM Sport

MAASTRICHT. Hij speelde maar liefst 347 keer in het Nederlands volleybalteam, onder andere tijdens de Olympische Spelen in 2004. Op dit moment rondt hij zijn scriptie af voor de executive MBA Sportmanagement aan de Maastricht School of Management. Afgelopen maandag begon Nico Freriks (36) als het nieuwe hoofd van UM Sport.

Hij volgt Birgitte Hendrickx op die per 1 juni directielid van het studentenservicecentrum (SSC) is geworden. Zij was twintig jaar hoofd van UM Sport. “Ik heb het zien groeien, van niks - sporten in gymzaaltjes verspreid over de stad - naar het nieuwe sportcentrum.”

Freriks werkt tot half juli twee dagen per week, om daarna fulltime aan de slag te gaan. Hij was tot voor kort (naast student aan MSM) projectmanager van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) in de gemeente Horst aan de Maas, waar hij zich inzette voor een “een gezonde leefstijl voor jongeren”.

Hij heeft niet alleen als JOGG-regisseur, maar ook als sportman ervaring met leidinggeven. “Ik was in een heleboel teams de spelverdeler. Je leidt dan onder andere de aanval en moet spelers coachen en managen.” Freriks kwam uit voor clubs in tien verschillende landen, waarvan 2,5 seizoen in Iran. “Ik kwam daar via, via terecht. Iran behoort nu tot de top acht van de wereld. Volleybal is daar door de successen populairder dan voetbal.”

Waarom koos hij voor de UM? “Ik zag de vacature en toen viel alles op zijn plaats: mijn verleden als topsporter, mijn internationale ervaring, mijn werk als projectmanager bij JOGG en de MBA die ik deze zomer hoop af te ronden.” Hij wil maar zeggen: de baan is hem op het lijf geschreven.

Heeft hij al nieuwe plannen? Hij lacht: “Dat is te snel. Dit is mijn eerste dag, er komt zoveel op me af. Ik ga eerst kijken.”

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)