Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Gele hanenkammen, tattoos, piercings en felgekleurde kleding zijn in Brighton eerder regel dan uitzondering”

“Gele hanenkammen, tattoos, piercings en felgekleurde kleding zijn in Brighton eerder regel dan uitzondering” “Gele hanenkammen, tattoos, piercings en felgekleurde kleding zijn in Brighton eerder regel dan uitzondering”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

UM Ink

Esmee Halmans (21), derdejaars University College Maastricht, ging het afgelopen najaarssemester vanuit haar vertrouwde Maastricht op uitwisseling naar Brighton en legde deze ervaring met een tattoo van een zeegolf vast op de binnenkant van haar linker enkel.

“Verhuizen naar Brighton, Engeland, was voor mij een grote stap. Het was de eerste keer dat ik op mezelf ging wonen, alleen en in het buitenland. Super eng, maar ik ben heel blij dat ik het heb gedaan. Door Brighton ben ik een heel andere Esmee geworden. Ik ben zo van die stad gaan houden, dat het als thuis voelt.

Dat komt voor een groot deel door de mensen. Die zijn heel erg benaderbaar, open minded en progressief. Dat zie je aan hoe mensen eruit zien: gele hanenkammen, tattoos, piercings en felgekleurde kleding zijn daar eerder regel dan uitzondering. Of kleding die weinig aan de verbeelding over laat, in Nederland kun je dat niet dragen zonder dat er geoordeeld wordt; daar was dat normaal. Zelf durf ik nu te dragen wat ik wil; ik vind schoenen met hoge plateauzolen mooi, maar ik ben vrij lang – ruim 1,85m -, dus ik kreeg daar in Nederland vaak negatieve opmerkingen over. ‘Je bent zo lang en dan doe je ook nog zo’n hoge schoenen aan’, zeiden ze dan. In Brighton waren mensen hier positief over.

Ook geven de mensen in Brighton meer om de planeet en daklozen. Ik woonde in een huis met locals en de wasmachine draaide daar standaard op het zuinigste programma. Ook let ik sinds mijn exchange op hoeveel plastic ik verbruik en heb ik veel meer oog voor mensen die het minder goed hebben. In het begin wist ik niet goed hoe ik met daklozen om moest gaan maar na een tijdje kocht ik een extra broodje of banaan voor ze als ik naar de supermarkt ging. Het is goed om je te realiseren dat niet iedereen de kansen heeft die ik wel heb.

De tattoo heb ik laten zetten omdat ik een stukje Brighton mee terug wilde nemen naar Maastricht. Ik heb voor een golf in de zee gekozen omdat het strand een van mijn favoriete plekken was, maar de tattoo heeft nog een diepere betekenis. Ik ben fan van de Britse zanger Ben Howard en in het nummer ‘Rivers in your mouth’ zingt hij Water takes the shapes of all that it surrounds. Dat is heel toepasselijk voor mijn situatie. De sociale omgeving in Brighton heeft me gevormd tot wie ik nu ben.

Een golfje is niet zo origineel, maar de buitenlandervaring betekent zo veel voor me dat dat niet uitmaakt. De tattoo is met de hand gezet, zonder tattoomachine. Met een houten pen met een naald erop is de inkt puntje voor puntje in mijn huid geprikt. Ik was heel erg zenuwachtig, maar ik vond de pijn meevallen, niet eens pijn te noemen. Binnen vijf minuten was het klaar.”

Dit is een rubriek waarin medewerkers en studenten worden geïnterviewd over hun tattoo.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)