Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tot in augustus

Tot in augustus

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Opeens is het academisch jaar al weer bijna om en ligt het laatste nummer van Observant voor u. We nemen vandaag afscheid van de tattooserie door een interview met onze tattoo-specialist en junior-journalist Yuri Meesen. Hij heeft drie tattoos, de laatste is groot, prijkt op zijn bovenbeen en is vers, zo vers dat zijn ouders (geen echte tattoo-fans) het nog maar een dag weten, schrijft Wammes Bos in het laatste nummer dat hij optreedt als senior-redacteur. Met onze senior vertrekt ook Albert Bergbroeder van de achterpagina. Sinds 2009 deelde deze Berg-ambtenaar (met een enkele onderbreking) lief en leed met de universitaire gemeenschap. De keren dat de redactie is gevraagd wie achter dit pseudoniem schuilgaat, zijn niet te tellen.

Het gat dat op de achterpagina ontstaat (ook de strip 3Hoog verdwijnt na jaren van trouwe dienst) gaan we vullen met een nieuwe serie: praeses versus praeses. Hierin zetten we steeds twee voorzitters van disputen, sport- en studentenverenigingen tegenover elkaar. Ze krijgen de meest gekke en serieuze vragen en kunnen zo laten zien wie ze zijn. Uiteraard met foto.

Maar voor het zover is, maken we eerst een speciaal nummer voor de eerstejaars die op 20 augustus aan de Inkom 2018 beginnen. We vragen - onder andere - medewerkers en ouderejaars naar het grootste verschil tussen de middelbare school en de universiteit, geven suggesties om de nieuwe kamer tot een thuis om te toveren en komen met studeertips in alle soorten en maten.

En last but not least: op 6 augustus gaat onze summerschoolcursus ‘Journalistiek en Effectief Schrijven’ van start. In twee weken leren onze cursisten hoe je een interview houdt en opschrijft, wat een strakke intro is, wat het geheim van een goede column is en hoe je moeilijke materie op een makkelijke en toegankelijke wijze op papier krijgt. Het is zo plezierig om te geven, dat het eigenlijk geen werken is.

Goede zomer allemaal, tot in augustus.

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)