Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een opportunistische kijk op diversiteit

Een opportunistische kijk op diversiteit

Medewerkerscolumn

Diversiteit, wie heeft met hem/haar/het niet eens een kopje koffie (of thee) gedronken? Altijd leuk, al moet je natuurlijk wel op je woorden letten ... of misschien juist niet. Met enige ironie moet ik steeds vaker concluderen dat diversiteitsdiscussies vaak wel erg uniform, eensluidend en monotoon zijn, zeker ook bij onze eigen UM. Dat is vooral zo sinds ik een paar jaar geleden departementsvoorzitter werd, een functie die ik zelf vooral als ‘being a team player' zou betitelen (niet geheel toevallig in het Engels, de dagelijkse spreektaal in mijn departement).

Daar zat je dan als niet meer zo jonge, Nederlandse man in een 'bestuurlijk overleg' dat niet alleen voornamelijk uit niet meer zo jonge mannen bestond, maar waarin de spreektaal Nederlands was, ondanks het feit dat dit toch echt niet de moerstaal van een deel van de deelnemers aan dat overleg was. Bij (let wel) de School of Business and Economics. Toch betreft mijn grootste verbazing niet zozeer de beperkte definitie van diversiteit die aan de UM veelal wordt gehanteerd (gender, anyone?). Nee, het grootste gemis in de discussies die ik de afgelopen jaren heb bijgewoond is het gebrek aan opportunisme waar wij als relatief jonge, niet eens zo heel grote, zuidelijke universiteit blijk van geven. We praten veel (en dat is goed!) over de morele aspecten van ons gebrek aan diversiteit: zo is slechts 20 procent van de schrijvers van de columns die dit jaar op deze plek verschijnen vrouw, en hebben alle columnisten de Nederlandse nationaliteit, terwijl goed Nederlands toch ook door vele niet- Nederlanders gesproken wordt.

Maar waarom praten we niet veel meer over de kansen die we kunnen pakken dankzij het alom aanwezige gebrek aan diversiteitsbesef 'in de markt'? Immers, door dat gebrek krijgen getalenteerde ‘diverse’ jonge wetenschappers niet een gelijke kans óf wordt hun een kans geboden tegen een lagere beloning. Als jonge, innovatieve universiteit zouden wij juist voor die wetenschappers een aantrekkelijke werkplek moeten zijn. En dan maakt het mij niet zoveel uit hoe ze anders zijn, zolang ze maar anders zijn, en ons op diverse wijze van een kwaliteitsimpuls voorzien.

Jaap Bos, hoogleraar Banking and Finance

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)