Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Acht Veni’s voor Maastricht

Acht Veni’s voor Maastricht

MAASTRICHT. In juli hebben acht Maastrichtse wetenschappers een Veni-beurs ontvangen van onderzoeksfinancier NWO. Vijf van hen zijn verbonden aan de Faculteit Health, Medicine & Life sciences: Matthijs Cluitmans, Thomas van Sloten, Tim Hendrikx, Emiel van der Vorst, Tim Snijders. De overigen zitten bij rechten (Vigjilenca Abazi), cultuur- en maatschappijwetenschappen (Miriam Meissner) en psychologie en neurowetenschap (Laurentius Huber).

De laureaten krijgen elk 250 duizend euro om onderzoek op poten te zetten. In totaal zijn 154 wetenschappers in de prijzen gevallen, terwijl er 1115 een aanvraag op de bus hebben gedaan. Dat betekent dat 86 procent achter het net vist.

Het zou weleens de laatste keer kunnen zijn dat NWO zoveel wetenschappers moet teleurstellen. Zoals reeds aangekondigd kan voortaan niet iedereen een subsidie aanvragen, maar alleen de onderzoekers die van hun universiteit een ‘inbeddingsgarantie’ ontvangen: de belofte dat ze daar daadwerkelijk aan de slag kunnen met hun beurs. NWO hoopt dat universiteiten deze garantie alleen verstrekken aan de happy few, de echte kanshebbers.

Maurice Timmermans/HOP

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)