Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Saurus groeit, Circumflex krimpt

Saurus groeit, Circumflex krimpt

Photographer:Fotograaf: Observant

MAASTRICHT. Voor het tweede jaar op een rij haalt studentenroeivereniging Saurus meer nieuwe leden binnen: 152, waarvan maar liefst 58 internationale leden. In 2017 waren dit er nog respectievelijk 129 en 40. Circumflex doet het beduidend slechter dan vorig jaar. Ze wierven 101 nieuwe studenten, veertien minder dan vorig jaar. Buitenlanders vertonen zich nauwelijks bij CF, dit jaar twee nieuwe, vorig jaar drie. Koko en Tragos deden het nagenoeg hetzelfde als vorig jaar.

Saurusvoorzitter Jasper Keuning is erg tevreden. Het succes komt volgens hem door de combinatie van sport en het studentenverenigingsleven. “Extracurriculaire activiteiten worden belangrijker en ook een sportieve levensstijl is steeds meer een issue voor studenten. Bij ons vind je dat beide.” Ook de professionelere aanpak van de Inkom speelt een rol, zegt Keuning. “Intern zijn we alles beter aan het documenteren en we bereiden mentoren en leden beter voor. Als iemand bijvoorbeeld vraagt wie we zijn, wat zeg je dan?”

Circumflexvoorzitter Daan ten Haaf heeft geen verklaring voor de daling van zijn vereniging. “Die aantallen kunnen jaarlijks variëren. We hebben tijdens de werving hetzelfde gedaan als eerdere jaren en alles is succesvol verlopen.”

Bij Tragos cirkelt het ledental rond de 120.  Opvallend is de groei in het aantal nieuwe buitenlandse studenten: 15 in plaats van 6. Koko zit tot nu toe op 109 (vorig jaar 107) nieuwe inschrijvingen, waaronder 26 internationals. Bij hen is het nog 2,5 week mogelijk om je in te schrijven, dus dit kan nog stijgen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)