Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

800 euro bruto per maand minder

800 euro bruto per maand minder

Photographer:Fotograaf: pxhere

Mensamedewerkers maken bezwaar tegen loonval

MAASTRICHT. Acht mensamedewerkers protesteren tegen een forse salarisverlaging, die per 1 november ingaat. De werknemers zijn na de uitbesteding van de catering in 2010 overgenomen door Albron en weten al jaren dat ze vanaf 2018 geheel onder die CAO vallen. Maar 800 euro bruto minder per maand? Het Lokaal Overleg doet intussen een beroep op het college van bestuur om deze medewerkers, die gedwongen werden om over te stappen, te compenseren.

De uitbesteding van de catering had ingrijpende gevolgen voor het personeel. De vijftigplussers bleven in dienst van de UM, maar wie jonger was dan vijftig kwam op de loonlijst van Albron. Wel hielden zij in eerste instantie hetzelfde salaris, aangezien de nieuwe cateraar – dat was in de aanbesteding geregeld – het verschil acht jaar lang zou bijlappen. Maar deze compensatieregeling, zoals beschreven in het sociaal plan, stopt per 1 november.

Sommige medewerkers blijken nu 350 euro bruto minder te gaan verdienen, anderen 800 euro. Ze hebben het zien aankomen maar maken toch bezwaar. Er is volgens hen een nieuwe situatie ontstaan, nu de universiteit het contract met Albron met twee jaar heeft verlengd. De cateraar mag dus nog twee jaar op dezelfde voet door, terwijl de medewerkers op een houtje moeten bijten, vinden ze. Dat voelt onrechtvaardig, zegt een van hen, die anoniem wil blijven.

Een ander bereidt juridische stappen voor met verwijzing naar een arrest van de Hoge Raad, naar aanleiding van een zaak waarbij nota bene ook Albron was betrokken. De Hoge Raad oordeelde in 2013 dat de medewerkers die in dit geval van Heineken naar Albron overgingen, aanspraak mochten blijven maken op de rechten die zij vóór de overgang hadden. Of deze uitspraak ook op de Maastrichtse situatie van toepassing is, is onduidelijk.

Het Lokaal Overleg (LO), acht jaar geleden betrokken bij de opstelling van het bewuste sociaal plan, pleit er bij het college van bestuur voor om de mensamedewerkers de komende twee jaar te compenseren. “Dat hoeft de UM helemaal niet te doen”, zegt Wilma Klinkhamer, lid van het LO. “Maar bedenk wel dat deze mensen ooit heel loyaal waren aan de UM en er nooit om hebben gevraagd om te worden overgeplaatst.”

Erwin Kuil, directeur facilitaire zaken, wijst op de afspraken in het sociaal plan, zoals die in 2010 zijn ondertekend. Vindt hij dat de medewerkers zich daarnaar moeten voegen? “Dat zijn in ieder geval de feiten.”

Albron heeft in het voorjaar individuele gesprekken gevoerd met alle medewerkers. “De boodschap was: let op mensen, we hebben acht jaar geleden afspraken over arbeidsvoorwaarden gemaakt en die brengen we binnenkort ten uitvoer”, zegt Joan Maassen, operations manager bij Albron Nederland. “Heel zorgvuldig allemaal. En die twee jaar verlenging kan ook geen verrassing zijn, want de optie acht-plus-twee stond van meet af aan in de afspraken van de UM met Albron.”

Op 31 oktober, tijdens de volgende vergadering van het LO, zal het college van bestuur op de zaak reageren.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)