Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Plee-rantsoen

Plee-rantsoen

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Het managementteam vergadert.

Hildegard: Zek Joengs, vinden jullie het auch zo zielig dat die sjtoedenten nog maar eens per tentamen zum Klo mogen? Iek moes er niet aan denken, dat je daar sitzt en dan steeds maar mit die beine moet klapperen om het binnen te halten, verschreklich!

Bernadette: Ja, dat ben ik gans met je eenverstanden, Hilda, wij vrouwen hebben daar toch een bisl meer last van, kleinere blaas en met onze kurze rokjes is het da unten ook altijd wat kouder, nah?

Hildegard: Nee, dat letzte stimt niet hoor, jij draagt minihosen, ik niemals! Darf ik niet van mijne man, dan sagt hij das iek die joeristen het hoofd op hol bring, haha!

Jos: Dames dames, wat een prietpraat allemaal. Wij bij Es-Bie-Ie zijn blij met de maatregel want de helft van onze studenten blijkt het principe van de nutsmaximalisering wat al te losjes te interpreteren. Intellectueel kun je ze moeilijk noemen, maar slim zijn ze zeker. En dat is nu afgelopen.

De mannelijke rest: Hear hear.

Jos: Ja, en het gaat verder. Ik loop wel eens over de gangen, ik doe mijn rondes, en dan zie ik ook bij de staf een, hoe zal ik dat zeggen, een opvallende frequentie in de buurt van de natte cellen.

Albert: Bij jou ook al? Ik hoor niet anders! Ik heb er een paar mannetjes opgezet, om eens voor me rond te kijken want zelf zie ik geen mens, wij zitten een kilometer verderop in onze eigen toren. Nou, de rapportage was verontrustend, kan ik je zeggen. Vooral de gezondheidswetenschappers kunnen er wat van. Die vind je elk half uur op de wc!

Harm: Heb ‘t altijd al zeikers gevonden.

Albert: Zeg dat nou niet, Harm-Jan, je bent er bovendien al jaren weg.

Harm: En toch zijn het zeikers.

Rein: Nou, als het zo gesteld is kan ik ook wel een boekje open doen. Onze cultuurtoiletten zijn zo vaak bezet dat een deel van onze staf om die reden thuis werkt. Tenminste, dat beweren ze. Ik dacht, dit vraagt om een proactieve benadering en dus ben ik gaan posten. Hemeltje! Ze zitten vaker op de plee dan op hun kamer! Ik heb er meteen paal en perk aan gesteld. Een plee-rantsoen. Al het personeel mag nog maar twee keer per dag plassen en één keer een grote boodschap.

Hildegard: Na ja! Und hoe will jij das controlieren? Heb je mal aan die menschenrechten gedacht? De frije en onbelemmerde toegang tot trinkwater und sanitär, nah?

Bernadette: Find ik auch. Arbeitssychologisch een sehr sjlecht signaal. Een wetenschaftler arbeit overal, zelfs op de Klo, daar bedenk ik selber ook mijn beste ideeën. Met een sigaretje. Ruhig. Als er maar geen decaan op die Tür komt bonzen! Na ja, dat ben iek selber.

Rein: Onzin. Het onderwijs lijdt eronder want ook de tutoren verdwijnen om de haverklap naar de plee. Dus wat heb ik gedaan? Geen gadgets, geen minicameraatjes in de stortbakken, nee, iets briljants, al zeg ik het zelf. Ik zet studenten met opsporingsbevoegdheid in. Twee vliegen in een klap. Ze willen meer studentenbanen? Voilá.  En ze willen veel docent-student-contact, ja toch? Is nu geregeld. Ik weet zeker dat onze faculteit enorm gaat scoren in de Keuzegids.

 

Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)