Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Respons erg laag: 7,3 procent

Respons erg laag: 7,3 procent

Photographer:Fotograaf: Observant

UM Student Monitor 2017-2018

MAASTRICHT. Meer studieplekken op de faculteiten, betere informatievoorziening en betere catering. Daar zou de Universiteit Maastricht aan moeten werken, zo blijkt uit de jaarlijkse studentenmonitor. Over UM Sport en het programma van Studium Generale zijn studenten wel content.

Sinds 2001 stuurt de UM elk jaar rond mei een enquête naar alle studenten om hun wensen en tevredenheid te peilen. De respons is meestal erg laag: in totaal vulden dit jaar slechts 1258 (7,3 procent) studenten de vragenlijst in, vorig jaar was dit 9,3 procent. Of er op basis van zo’n minimale steekproef conclusies mogen worden getrokken, is een kwestie voor statistici, maar met dat voorbehoud lijken studenten over het algemeen tevreden over de dienstverlening en faciliteiten van de UM, vooral bij de FPN (89,2 procent). Ook de andere faculteiten scoren boven de 80 procent.

Op het gebied van informatievoorziening is 74 procent tevreden, maar er is ruimte voor verbetering. Een FHML-student in het vrije tekstgedeelte van de enquête: “Er kan wat meer inhoudelijke informatie gegeven worden betreft de vakken. Tevens is de site voor het bekijken van masters vrij onoverzichtelijk.”
Het gebrek aan studieplekken in de universiteitsbibliotheek komt veelvoudig aan bod, maar er is ook kritiek op de studieplaatsen op de faculteiten (59 procent is hierover tevreden). Er zijn bij Fasos bijvoorbeeld “te weinig plekken voor de hoeveelheid studenten” en “niet genoeg stopcontacten”.
Slechts 58 procent van de studenten is blij met de cateringvoorzieningen. “Te duur” voert op alle faculteiten de boventoon. Daarnaast is er vraag naar meer vegetarische of veganistische opties.

Over het “fantastische programma” van Studium Generale (83,9 procent), en het nieuwe sportcentrum (90 procent) zijn studenten over het algemeen wél erg te spreken. “Wat een prachtig sportcentrum! Sinds de verbouwing een uitermate goede verbetering. Goede douches en kleedruimtes, mooie studieruimtes, leuk cafeetje, mooie zalen en vooral heel veel sportaanbod voor een schappelijke prijs!”, aldus een FHML-student.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)