Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een dierbare oud-student

Een dierbare oud-student

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

katjalubina.com

Ze is een van die dierbare studenten die je altijd bij zullen blijven. Katja Lubina was studentjournalist voor Observant, studeerde rechten en cultuur- en wetenschapsstudies, was actief in de universiteitspolitiek, en promoveerde op roofkunst. Allemaal aan de UM. Nu werkt ze in Leiden en heeft ze samen met haar man (ook een oud-UM’er) drie jonge kinderen. Afgelopen maandagavond wees collega WD mij op een LinkedIn-berichtje van Katja. En sindsdien is deze enthousiaste, energieke, grappige, leuke, sportieve, intelligente jonge vrouw niet meer uit mijn gedachten. Daarom deze keer een ‘ongewoon’ bericht op deze plaats.

Deze zomer kocht Katja nieuwe loopschoenen en sportkleren. Met drie kleine kinderen thuis was het sporten er de afgelopen jaren wat bij ingeschoten. Ze had er zin in, maar ontdekte al snel: het ging niet, ze was moe, verzuurde en kende haar lichaam niet meer terug. Begin augustus kreeg ze de diagnose: acute myeloïde leukemie, een agressieve vorm van bloedkanker. Zeer intensieve chemotherapieën volgden, ze is meer in het ziekenhuis dan thuis. De therapie slaat aan, maar zonder de volgende stap, stamceltransplantatie, heeft ze zo goed als geen kans op genezing, vertelt ze. Tot dusverre is er ondanks een wereldwijde zoektocht geen donor gevonden. En alleen de stamcellen van een ander kunnen haar afweersysteem herstellen.

Een dikke week geleden deelde ze daarom haar verhaal op social media: “Heel moeilijk vind ik het om dit bericht via social media te delen, maar ik doe het voor mijn kinderen. Elke dag neemt mijn angst toe dat ik er straks niet meer ben voor mijn prachtige gezin. Daarom wil ik jullie vanuit het diepst van mijn hart vragen om mij te helpen. Alsjeblieft, registreer je als #stamceldonor (duurt maar 5 minuten) en deel dit bericht! Zoveel dank voor de hoop, Katja.”

Zelf ben ik helaas te oud om stamceldonor te worden. Maar ik kan Katja’s oproep wel delen, in de papieren Observant, op Facebook, twitter, LinkedIn en observantonline.nl

Help Katja. Meld je aan als stamceldonor.

 

 

 

 

 

NL: https://www.matchis.nl/word-stamceldonor/  

BE: http://www.31miljoenkansen.org

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)