Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vrouwennetwerk gelanceerd

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht is een netwerk rijker: Female Empowerment, kortweg FEM. Dinsdag 13 november wordt het startsein gegeven tijdens een launch event in de Jan van Eyck Academie.

Een groep wetenschappers en ondersteunend personeel heeft samen met diversity officer Constance Sommerey een netwerk in het leven geroepen dat de empowerment van vrouwen en vrouwelijk leiderschap promoot voor meer diversiteit en gendergelijkheid aan deze instelling.
Idee is dat FEM lunches, workshops en een mentorprogramma organiseert naast een jaarlijks evenement; een manier om contacten op te bouwen en informatie uit te wisselen, vertelt Sommerey. En ook al hebben de oprichters een doel voor ogen, ze willen van de rest van de universiteit weten waar zij behoefte aan hebben, waarom FEM voor haar of hem (want ook mannen zijn welkom) noodzakelijk is. Het zal bijvoorbeeld gaan over mentoring: hoe moet dat worden vormgegeven? Wie neemt wie onder zijn of haar hoede, wie mogen er meedoen?

Op dinsdag 13 november leidt Pamela Habibovic, hoogleraar bij de faculteit Health, Medicine and Life sciences, een paneldiscussie met daarin promovenda Latifa Abidi (FHML), hoogleraar Esther Versluis van de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen en Kirsten Engbersen, hoofd marketing en communicatie van FHML. Ook Peter Mollgaard, decaan van de School of Business and Economics, zal aanschuiven.
Vervolgens kunnen deelnemers (man, vrouw, wetenschapper of ondersteunend personeel) kiezen tussen vier workshops: netwerken, mentoring, werk-privé balans en training.

Launch event FEM, dinsdag 13 november, 16.00-19.00 uur, Jan van Eyck Academie. Het maximum aantal deelnemers is bereikt, maar wie op de wachtlijst wil, kan een email sturen naar fem@maastrichtuniversity.nl

https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/events/female-empowerment-maastricht-university-launch

Categories:Categorieën:
Tags:
FEM

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)